Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bir provokasyonun şifreleri! Taşkınlık yapıp mağduru oynadılar

Bir provokasyonun şifreleri! Taşkınlık yapıp mağduru oynadılar

Ankara'da Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın eylemine yapılan polis müdahalesi, büyük bir algı operasyonuna malzeme edildi. Fondaş medya, izinsiz yürüyüş ısrarını ve HDP'li provokatörlerin taşkınlıklarını görmezden gelirken, polisin "kamu güvenliğine riskine karşı müdahale hakkı" da hiçe sayıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:44

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, sözde "taban maaş hakkı ve temel taleplerini dile getirmek" amacıyla bugün Ankara'da bir eylem düzenledi. Ancak polisin yoğun güvenlik önlemleri altındaki eylem kısa süre sonra HDP ve terör örğütü iltisaklı bazı şahısların sahne almasıyla büyük bir provokasyona dönüştü.

Son dakika... Gümrük kapısında tarihi operasyon: Rekor miktarda eroin ele... Haberi Görüntüle

HER ŞEY SAKİN BAŞLADI

İlk önce Ankara Vaililiği'nden alınan izin doğrultusunda  eylem kapalı spor salonunda usulüne uygun olarak başladı. Burada sendika sözcüleri konuşmalarını yaparken, eylem için gelenler de saz eşliğinde hayal çekip, eğlendi. Ancak daha sonra mevzuata aykırı olarak eylemci grup Milli Eğitim Bakanlığı binasına yürüyüş gerçekleştirmek istedi. 

Bülent Cihantimur'un ifadesi ortaya çıktı: Katil oğlu için bakı ne... Haberi Görüntüle

ASIL NİYET SONRADAN ORTAYA ÇIKTI

Polis bu talebe izin vermeyince grup,  bu kez de Madenci Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak bu talep de kabul görmeyince ortaya atılan bazı provokatörler güvenlik güçlerine taşkınlık yaptı. Polis yaptığı ihtarlara kulak asmayan ve taşkınlığın dozunu artıran grubu biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Yaşanan arbede sonrası provokasyonculardan bazıları gözaltına alındı.

Bakan açıkladı: Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı! Haberi Görüntüle

FONDAŞ MEDYA PROVOKASYONU GÖRMEDİ

Yaşananlar fondaş ve sözde muhalif basının yanı sıra HDP'ye yakın yayın organları tarafından öğretmenlerin haklı talebine yapılmış bir müdahale olarak yansıtıldı. Kamu güvenliği riskine karşı eylemlere müdahale hakkı bulanan polise, "barışçıl bir eyleme orantısız güç uygulama" suçlaması yöneltilirken HDP ve terör örgütü iltisaklı şahısların provokatif tutumları görmezden gelindi. 

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu AK... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU DA ALGI OPERASYONUNA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da olayda gözaltına alınan provokatörlere destek verirken, sosyal medyada yaptığı paylaşımla tehditler savurmayı ihmal etmedi. Kılıçdaroğlu, eyleme polis müdahalesine ilişkin görüntüleri paylaşarak, "Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz" diyerek tehditler savurdu.

Bakan Yumaklı İzmir'de konuştu: 'İzmir dağ gibi bir belediye başkanına... Haberi Görüntüle

SOYLU, PROVOKATÖRÜ DEŞİFRE ETTİ

Ancak söz konusu görüntülerde öne çıkan bir kadının kimliği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kılıçdaroğlu'na verdiği yanıtla ortaya çıktı. Soylu paylaşımında, eylemci görünümlü terör provokatörünün fotoğrafını paylaşarak "Kılıçdaroğlu, Ankara’da, defalarca Emniyet Terör Şube'nin gözaltına aldığı, kamuda öğretmenlik de yapmayan, profesyonel eylemci HDPKK’lı eliyle polisle öğretmeni karşı karşıya getirmeye utanmıyor musun? Kılıçdaroğlu, 6’lı masaya kendini ispat için her yolu deniyorsun. Yeter kendi hırsın için yaptığın bu sorumsuzluklardan vazgeç" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading