Yandex Metrica

Bir mahrem yakalandı, 7 bin FETÖ'cü ortaya çıktı! Süreci başlatan şifreli hafıza kartı oldu

Bir mahrem yakalandı, 7 bin FETÖ'cü ortaya çıktı! Süreci başlatan şifreli hafıza kartı oldu

2020 yılında jandarma mahrem imamı Nihat Keskin'in yakalanması ve üzerinde ele geçirilen SD kart, kripto FETÖ'cülere yönelik silsile halinde operasyonların başlamasını sağladı.

Gündem

24.04.2024, 00:15

Kripto FETÖ'cülerin tespitinde teknolojik olanaklar önemli rol oynuyor. MİT'in ByLock'u çökertmesi, ankesörlü telefon soruşturmalarında ardışık arama kayıtlarının tespiti, içinde listeler bulunan hafıza kartlarının örgüt yöneticilerinden ele geçirilmesi gibi gelişmeler, örgütle mücadelenin kritik aşamalarını oluşturdu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında terörle mücadele (TEM) birimlerinin Kasım 2020'de yaptığı operasyon, böyle bir bulgu sonrasında geldi. Yeni Şafak'tan Abdullah Sarıca'nın haberine göre, FETÖ'nün jandarma yapılanmasından sorumlu 'Marmara bölge imamı' Nihat Keskin yakalandı ve üzerinde bir mini SD kart bulundu. Keskin'den ele geçirilen hafıza kartı, sonraki süreçte FETÖ kriptolarına yönelik 18 dalga operasyon düzenlemesinin önünü açtı. 

SD karttaki inceleme sonrası ilk etapta 1323 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 948'i yakalandı. Bu 948 FETÖ'cüden 533'ü itirafçı oldu. Zanlıların verdiği bilgiler 7 bin 7 FETÖ'cünün daha tespit edilmesini sağladı. Kritik SD kartta şifreli biçimde tutulan bilgilerin güvenlik birimlerince çözülmesi, FETÖ'ye büyük darbe vurdu. 

6 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk operasyonu sonrasında diğer operasyonlar izledi. FETÖ'nün jandarma yapılanmasını çökertmek için 18 dalga halinde operasyonlar düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı verilen kişilerden 90'ı 'mahrem imam' olarak görevliydi. Bunlardan 75'i yakalandı ve 61 tanesi itirafçı olmak istedi. Emniyet sorgularında kritik bilgiler anlatan 61 mahrem imam, 1900 FETÖ'cünün ismini güvenlik birimleriyle paylaştı. 

İtirafçı beyanları ve elde edilen yeni bulgular doğrultusunda FETÖ'nün kripto yapılanmasını çözmeye yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist yok edildi Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

KAMUFLE OLMAK İÇİN DEMOKRASİ NÖBETLERİNE KATILMIŞTI

Nihat Keskin

FETÖ üyelerini Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızdırmakla görevli 'Marmara bölge temsilcisi' Nihat Keskin, 15 Temmuz darbe girişiminde rol alan 'sivil imam'lardan biriydi. Yakalandığı sırada yanındaki hafıza kartını merdiven boşluğundaki çöpe atan Keskin, güvenlik güçlerinin bunu fark etmeyeceğini umuyordu. 

Örgüt mensuplarını yasadışı bir şekilde jandarma teşkilatına sokmak ve onların yükselmelerini sağlamak için emrindeki FETÖ'cüleri çalıntı sorularla sınavlara hazırlayan Keskin, bu amaç doğrultusunda çalışan bir ekibi de yönetiyordu. 

15 Temmuz darbe girişiminin millet tarafından püskürtülmesiyle 'mahrem imam' Nihat Keskin, kamufle olmak için demokrasi nöbetlerine de katılmıştı. Keskin, yakalandıktan sonra örgütten aldığı 'her şeyi inkar et' emrini harfiyen uyguladı ve mahkemede hiçbir şey anlatmadı. Ancak ondan ele geçirilen SD Kart, 7 binin üzerinde FETÖ'cünün tespit edilmesini sağladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading