Yandex Metrica

Bir Kılıçdaroğlu klasiği: 'PKK', 'YPG' ya da 'Esed' diyemedi

Bir Kılıçdaroğlu klasiği: 'PKK', 'YPG' ya da 'Esed' diyemedi

PKK'nın Suriye kolu YPG'yi Türkiye'ye tehdit olarak görmeyen Kılıçdaroğlu, Mehmetçiğe yönelik son saldırının ardından yayınladığı mesajda 'PKK', 'YPG' ya da 'Esed' diyemedi.

Gündem

23.01.2024, 21:57

Suriye'nin Bab ilçe kırsalında Esed rejim güçleri ile PKK/YPG'li teröristler, Mehmetçiğin bulunduğu konvoya yönelik saldırı gerçekleştirdi. Alçakça saldırıda 2 askerimiz şehit düştü, 2'si de yaralandı. 

Olayın ardından sosyal medya hesabında yayınladığı taziye mesajında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK ya da Esed rejimine tek laf edemedi. 

Geçmişte PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Türkiye'ye yönelik tehdit teşkil etmeyeceğini savunan ve "YPG mi bize saldıracak? Suriye'de askerlerimizin ne işi var?" diyen Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı bileşenlerinden HDP'yi gücendirmemek için son saldırıda PKK/YPG ifadesini kullanamadı.

Kılıçdaroğlu'nun son mesajı, Türkiye'de terör örgütü uzantılarının CHP yönetimini nasıl teslim aldığını bir kez daha gözler önüne serdi. 

İşte Kılıçdaroğlu'nun, içinde PKK, YPG ya da Esed kelimeleri geçmeyen o mesajı:
"Fırat Kalkanı bölgesinde askeri araca teröristler tarafından yapılan alçak saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!"

Anketlerde CHP oylarının yüzde 18'e düştüğünü görünce Kuvayi Milliyeci rolüne bürünen Kılıçdaroğlu'na, PKK'sız, YPG'siz ve Esed'siz son mesajının ardından tepki yağdı. 

Sosyal medyada kendini Atatürkçü, Kemalist ve CHP'li olarak lanse eden pek çok isim, Kılıçdaroğlu'nu 'teröristler' ifadesini detaylandırmaya ve Mehmetçiğe saldıranların tam olarak kimler olduğunu açıklamaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu'nun geçmişte YPG'yi terör örgütü olarak görmediğini gösteren şu açıklamaları infial uyandırmıştı:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading