Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Bir ilimizde daha petrol bulundu! Bakan müjdeyi verdi! Yakında ilan edeceğiz

Bir ilimizde daha petrol bulundu! Bakan müjdeyi verdi! Yakında ilan edeceğiz

Yabancı şirket 'yok' diyerek kapatmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, müjdeli haberi verdi. "Adana'daki petrol keşfini yakında ilan edeceğiz" diyerek bölge halkını sevinç yaşattı.

Gündem

24.03.2024, 22:31

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında petrol bulunması bölge halkını sevindirdi. Karadeniz doğalgazı sonrası başka illerden de petrol bulunduğu yönünde haberler gelmeye başladı. Yıllarca bölgede petrol olmadığı yönünde oluşturulan algılar ortadan kaldırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kısa süre önce bir gazeteye "Adana'daki petrol keşfini yakında ilan edeceğiz" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram müjdesi: Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu Haberi Görüntüle

PETROL KUYULARI TEK TEK AÇILIYOR

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Soysalı Mahallesi’nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında 2 yıldır süren çalışmalar sonucu petrol bulundu. Petrolün yapılan araştırmalar sonucu yüksek kalitede olduğu öğrenilirken alanda çalışmalar genişletildi. Petrol kuyularının olduğu alanlarda ve yollarda çalışmalar son hızla devam ederken ‘Mud-Pit’ havuzunun da kurulduğu görüldü.

Sallandık! Afad resmen duyurdu: Marmara'da korkutan deprem! Haberi Görüntüle

YABANCI ARAŞTIRMACILAR PETROL YOK DİYEREK KAPATTI

Öte yandan 1960’lı yıllarda yabancı şirketlerin gelip sahada araştırma yaptığı ve ‘Burada petrol yok’ denilerek kuyularının üzerinin kapatıldığı öğrenildi. 1998 Ceyhan Depremi’nden sonra ise yine sahada araştırma yapıldığı ve bu seferde bin 500 metre derinliğe inildiği yine ‘Burada petrol yok’ denilerek kuyunun kapatıldığı öne sürüldü.

Son 2 yıldır ise bölgede Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın yaptığı aramada bin 350 metrede petrol bulduğu öğrenildi. ‘Çukurova 1’ isimli araştırma sahasından çıkan petrolün ‘yüksek’ kalitede olduğu bunun üzerine ise diğer kuyuların açıldığı öğrenildi.

Ayrıca geçen Nisan ayında TPAO'ya, Adana’da 15 bin 398 hektar yüz ölçümüne sahip saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading