Yandex Metrica

Bir hayal daha gerçek oldu! Müjdeyi Bakan Kurum verdi: Dev proje açılış için gün sayıyor

Bir hayal daha gerçek oldu! Müjdeyi Bakan Kurum verdi: Dev proje açılış için gün sayıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan "Saraçoğlu'nu Koruma, Yenileme ve Yaşatma Projesi" alanında incelemelerde bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapan Kurum, Ankaralılar için bir hayaldi, o hayali gerçekleştiriyoruz, nisan ayında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Türkiye Yüzyılı'nda, Ankara'mıza Saraçoğlu Mahallesini kazandırmış olacağız" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:18

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan en köklü mahlalelerinden biri olan, "Saraçoğlu'nu Koruma, Yenileme ve Yaşatma Projesi" alanında incelemelerde bulundu. 

İletişim Başkanlığı duyurdu:  Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus ile görüştü! İletişim Başkanlığı duyurdu: Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus ile görüştü! Haberi Görüntüle

NİSAN AYINDA CUMHURBAŞKANIMIZ TEŞRİFLERİYLE AÇILACAK

Sonrasında açıklamalarda bulunan Kurum şu açıklamaları yaptı:

Nisan ayında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Türkiye Yüzyılı'nda, Ankara'mıza Saraçoğlu Mahallesini kazandırmış olacağız" dedi. Saraçoğlu Mahallesi projesiyle ilgili muhalefetin eleştirilerine de yanıt veren Bakan Kurum, "Eleştirenler bu proje bittiğinde burayı gördüklerinde şaşıracak, özeleştiri yapacak.

15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele verdi: FETÖ'cü Albay itirafçı oldu! 15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele... Haberi Görüntüle

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Saraçoğlu Mahallesi 44 bin metrekarelik yeşil alan, açık AVM konseptiyle rekreasyon alanı, biyolojik göleti, kütüphanesi, gençlik merkeziyle yediden yetmişe Ankaralıların buluşma mekanı, cazibe merkezi olacak. 

Gençlik anılarında Kızılay Meydanı'ndaki hatıralarına değinen Kurum, şunları aktardı:

Az önce burada dolmuş şoförlerimizle sohbet ettik. Bizim hepimizin çocukluğu buralarda geçti. Eskiden buluşma mekânı olarak buradaki bir mağazanın önü verilirdi.

Evden telefonla insanlar birbirlerini arardı ve Kızılay'daki şu mağazanın önünde şu saatte buluşalım denirdi ve burada tüm milletimizin birliğinin, beraberliğinin en yüksek seviyeye çıktığı mekânlardı. İlk toplu konut projesi olarak yapılmış 44 tane tescilli binanın olduğu, içinde tescilli ağaçların olduğu, buradaki iklimin, buradaki ekolojik koridorun, Ankara'nın diğer bölgelerine göre farklılık arz ettiği bir yaşamın olduğu projeyi tasarladık.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

NİSAN AYINDA AÇILACAK

Bakan Murat Kurum, Saraçoğlu Mahallesi'ni mart ayı sonunda tamamlayıp nisan ayında vatandaşların hizmetine sunmuş olacaklarının müjdesini verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading