Yandex Metrica

Beyaz Saray: Tahliye edilenlerin yüzde 77'si Afgan

Beyaz Saray: Tahliye edilenlerin yüzde 77'si Afgan

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Taliban’ın yönetimine geçen Afganistan'dan tahliye edilen yaklaşık 120 bin kişiden yüzde 77'sinin Özel Göçmen Vizesine başvurmaya hak kazanan Afganlar olduğunu bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 17:55

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında, Afganistan'daki son gelişmelere ilişkin değerlendirme yaptı.

Afganistan'da hala tahliye edilemeyen kişiler için girişimlerini sürdürdüklerini ifade eden Psaki, “Tahliye edilenlerden yüzde 77'si, Özel Göçmen Vizesi (SIV) almaya hak kazanan Afganlardı” dedi.

Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı: 'Kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz' Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı: 'Kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz' Haberi Görüntüle

KABİL HAVALİMANI İÇİN TÜRKİYE VE KATAR VURGUSU

Psaki, çok konuşmamış olsalar da Afganistan'daki tahliyelerde uçaklardan başka yollara da başvurduklarına belirterek, bazı durumlarda helikopterlerle insan taşıdıklarını fakat güvenlik gerekçesiyle bunları açıklamadıklarını söyledi.

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın tahliyeler için tekrar işletmeye açılması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Psaki, "Havalimanının tekrar faaliyete geçmesi için çalışıyoruz, havalimanının sivil kısmının açılması için Türk ve Katarlı ortaklarımız ile çalışıyoruz" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading