Yandex Metrica
SON DAKİKA
Beyaz Saray'dan Türkiye'ye "esiri takası" teşekkürü

Beyaz Saray'dan Türkiye'ye "esiri takası" teşekkürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde Rusya-Ukrayna savaşı sürerken gerçekleşen esir takası tüm dünyada geniş yankı buldu. Son olarak Beyaz Saray Türkiye'nin oynadığı rol nedeniyle memnuniyetini dile getirdi.

Gündem

23.01.2024, 19:51

ABD'den Ukrayna ile Rusya arasındaki esir takasındaki rolü nedeniyle Türkiye'ye teşekkür geldi. 

23 Mart Erdoğan Ankara mitingi saat kaçta başlayacak? AK Parti... Haberi Görüntüle

2 ABD'Lİ DE ARTIK ÖZGÜR

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında, Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen esir takasına ilişkin soruyu yanıtladı. ABD'nin, Ukrayna ile Rusya arasındaki esir takasını memnuniyetle karşıladığını belirten Jean-Pierre, takasla 2 ABD vatandaşının da özgürlüğüne kavuştuğuna işaret etti.

Jean-Pierre serbest kalan ABD'lilerin bir an önce evlerine dönmesini sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, "Ayrıca, Suudi Arabistan ve Türkiye hükümetine, Rusya ve Ukrayna arasındaki esir takasında arabuluculuk yaptıkları için teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Dev yatırım! Bakan Uraloğlu duyurdu: 135 bin yolcu kapasiteli istasyon... Haberi Görüntüle

"UKRAYNA'YA SEYAHAT" UYARISI

ABD Dışişleri Bakanlığının Ukrayna'ya yönelik "seyahat etmeyin" uyarısına da dikkati çeken Jean-Pierre, "Ukrayna'ya savaşmak için gitmek doğru değil ve bu kişiler ciddi risklerle karşı karşıya kalıyor. ABD, sizin güvenliğinizi garanti edemez." mesajını verdi.

2024 MANİSA-KIRKAĞAÇ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Kırkağaç'ta hangi... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN ÇABALARIYLA ÇÖZÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Eylül'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucunda Rusya ve Ukrayna arasında 200 esirin mübadelesinin gerçekleştiğini duyurmuştu.


Loading