Yandex Metrica
SON DAKİKA
Beklentiler büyük! Baharla birlikte Türkiye'ye akın edecekler

Beklentiler büyük! Baharla birlikte Türkiye'ye akın edecekler

Asrın felaketi olarak nitelenen depremler sonrası Türkiye'de turizm sektöründe bir tedirginlik meydana geldi. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte sektörde tekrardan olumlu hava esmeye başladı. Sektör yetkilileri yaz aylarıyla birlikte yabancı turist sayısında rekor artış beklediğini belirtti.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Turizm ile her yıl Türkiye'ye önemli ölçüde Döviz giriyor. Türkiye'de meydana gelen depremler sonrası kısa süreli de olsa turizm sekteye uğradı. Sektör temsilcileri şubat ayında çok sayıda rezervasyonların iptal edildiğini ifade ederik; yurtdışında Türkiye'ye pozitif ayrımcılık yapılmasına dair çalışmalara başladı.

Turistlerin Türkiye'yi tercih etmelerinin bir kritik sebebi ise, TL'deki değer kaybı ile yaşanan fiyat avantajı.

Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD'de mi yargılanacak? Türkiye'ye getirilmeyecek... Haberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhsin Yazıcıoğlu mesajı Haberi Görüntüle

YAZIN REKOR GELEBİLİR

Sektör temsilcileri yaz aylarında turist sayısında rekor kırılabileceğini belirtirken, ''Deprem, rezervasyonları mayıs ayına kadar büyük ölçüde etkiledi. Bu dönemde rezervasyonlarda yüzde 30'ları geçen iptaller yaşandı. Şu anda fuarlardan gelen talepler ve uçak seferlerine ilişkin aldığımız bilgiler, yaz aylarının iyi gideceği yönünde. Daha önce de deprem nedeniyle İtalya'dan Irak'a kadar biraz da destek olmak için satışları Türkiye'ye yönlendirdiklerini söylüyorlardı.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, ''Gündem dışı gelişmeler olmazsa rekor bir yaz yaşayabileceğimizi düşünüyorum.'' açıklamasında bulundu.

Pala Fuat öldü mü, vefat mı etti? Fuat Özgür kimdir?... Haberi Görüntüle

Dune: Çöl Gezegeni bölüm iki kaç saat sürüyor? DUNE 2... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'Yİ TAVSİYE EDECEĞİZ'

ABD'den gelen Monica ve Synthia 9 gün boyunca Türkiye'de kalacaklarını ve İstanbul dışında Antalya'ya ve Kapadokya'ya da gideceklerini söyledi: "Buraya gelmeden önce depremi duyduğumuzda biraz korkmuştuk, haberleri izlediğimizde deprem bölgesinin İstanbul'a ve diğer şehirlere çok yakın olmadığını gördük. Türkiye'nin kültürü ve yemekleri en iyi taraflarından biri. Ayrıca fotoğraf çekmeye çok uygun, tarihi birçok yer var. ABD'ye döndüğümüzde de arkadaşlarımıza Türkiye'yi ziyaret etmeleri için tavsiyede bulunacağız." dediler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading