Yandex Metrica

Bekir Bozdağ son dakika olarak duyurdu! İsveç ve Finlandiya'dan iadeleri istenecek

Bekir Bozdağ son dakika olarak duyurdu! İsveç ve Finlandiya'dan iadeleri istenecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü, İsveç'te 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının dosyaları bekliyor. Mutabakattan sonra bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız ve hatırlatacağız." dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:28

Türkiye, dün akşam saatlerinde İspanya'nın başkenti Madrid'de Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde kararlı bir duruşl sergileyip büyük bir başarıya imza attı. Teröre destek verdiği gerekçesiyle İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesini veto eden Türkiye, dünkü 4'lü görüşmede şartlarını kabul ettirmeyi başardı ve İskandinav ülkeleriyle anlaşma imzaladı.

Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol bulundu? Çanakkale Gelibolu'da petrol mü bulundu 2024? Çanakkale'de kaç metreküp petrol... Haberi Görüntüle

''İADE HUSUSUNU YENİDEN YAZACAĞIZ''

Türkiye, anlaşmanın ardından ilk adımı atmaya hazırlanıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Onlardan bu mutabakat metni çerçevesinde bu başvurularımızın gereklerini yapmalarını isteyeceğiz. Zaten başvurularımız var. Onlara ayrıca bir yazı yazarak bu mutabakat çerçevesinde verdikleri sözlerin gereği, hem Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü terörist, İsveç'te ise 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lı teröristin dosyaları, ilgili ülkelerin Adalet Bakanlıklarında bekliyor. Şimdi bu mutabakattan sonra biz de Adalet Bakanlığı olarak bunların iadesi hususunu yeniden kendilerine yazacağız ve hatırlatacağız. Yeniden bir dosya göndermemize gerek yok. Dosyalar orada, sözlerinin gereğini yerine getirmelerini bir kez daha isteyeceğiz." dedi.

Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert cevap Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert cevap Haberi Görüntüle

DOSYALAR BEKLETİLİYOR

İsveç’in dosyasını beklettiği isimlerin çoğunu FETÖ’cüler oluşturuyor. FETÖ’cü Alperen Melikhan Doğan, Orhan Er, Ramazan Faruk Güzel, Orhan Er (aynı ad soyadla iki kişi var), Bülent Keneş, Levent Kenez, Murat Çetiner, Harun Tokak, Yılmaz Aytan ile PKK’lı Derdiye Kül ve Nuray Şen’in iadesine yönelik Türkiye’nin gönderdiği dosyalar beklemede tutuluyor.

MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü Haberi Görüntüle

VATANDAŞLIK BİLE VERİLDİ

İsveç’in Türkiye’nin iadesini istediği bazı terör şüphelilerine vatandaşlık verdiği de ortaya çıktı. İsveç’in Kırmızı Bülten ile uluslararası aramaları olan PKK’lı teröristler Halef Tak, İsmet Kayhan, Aysen Alhan (Marja Furhoff), Mehmet Sıraç ile TKP-ML/TİKKO’lu Neriman Candan, Mustafa Candan ve THKP-C’li Hamza Yalçın’a vatandaşlık verdiği belirlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading