Yandex Metrica

Bekir Ağırdır: Seçim ilk turda bitmeli! Muhalefet ikinci turda kazanamaz

Bekir Ağırdır: Seçim ilk turda bitmeli! Muhalefet ikinci turda kazanamaz

Araştırmacı yazar Bekir Ağırdır, muhalefetin sorunları ve Erdoğan'ın neler yapabileceği konusunda Ruşen Çakır'a konuştu. Erdoğan'ın seçim stratejisinin ikinci tura kalmak olduğunu belirten Ağırdır, ikinci tura kalınırsa muhalefetin kazanma ihtimalinin olmadığını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:49

Ruşen Çakır'a konuşan araştırmacı yazar Bekir Ağırdır, Erdoğan’ın seçmeniyle kurduğu güven ilişkisinin hafife alınamayacağını belirtirken seçmeni etkileme açısından eski gücü olmadığını ve kitlesi üzerindeki hakimiyetinde eksilme yaşadığını söyledi.

Bekir Ağırdır

Biletler tükenmeden alın! THY o ülke için direkt uçuşlarına başlayacak! Türk vatandaşlarına büyük kolaylık sağlanacak! Biletler tükenmeden alın! THY o ülke için direkt uçuşlarına başlayacak!... Haberi Görüntüle

'MUHALEFETİN İKİNCİ TURDA KAZANMA İHTİMALİ YOK'

Bekir Ağırdır Erdoğan'ın seçim stratejisini daha önce kendine oy veren yüzde 50’yi tekrar toparlamak üzerine kurduğunu söyledi. Seçimlerde en önemli faktörün ekonomi olduğunu savunan Ağırdır, 'Seçim birinci turda bitmelidir. Eğer birinci turda Erdoğan’ı düşüremedilerse ikinci turda kazanma ihtimali yoktur. Tayyip Bey’in stratejisi ikinci tura kalmak.' dedi.

Kış geri geliyor! Meteoroloji'den 6 kent için alarm verdi: Sıcaklıklar bir anda düşecek Kış geri geliyor! Meteoroloji'den 6 kent için alarm verdi: Sıcaklıklar... Haberi Görüntüle

'MUHHALEFETİN EN BÜYÜK SORUNU UMUTSUZ GENÇLER'

Muhalefetin en büyük sorununun umutsuz gençlerin sandığa gidip gitmemesi olduğuna dikkat çeken Ağırdır, altılı masanın, iktidarın çizdiği “zihnî çerçevenin” dışına çıkamadığını belirtti.

Türkiye’de ideolojik ve zihnî bir eşik var. Bu da devletin bekası meselesi. Türk kimliğinin en önemli unsurlarından biri devlet algısı ama bütün hayat bunun üzerine kurulduğu için 2013’ten bunları yaşıyoruz. Bu ekonomik yapıyı, gençlerin karamsarlığını toplumun bekası olarak görmeyecek miyiz? Türkiye’nin sorunu bu zihnî devrimi yapmak. Altılı masa henüz sözü ele geçiremedi. O yüzden bir tuzağı atlatsa da başkasına düşüyor.

Türkan Şoray hangi filmde Sabiha, Güllü veya Türkan adlı bir karakteri canlandırmadı? Türkan Şoray hangi filmde Sabiha, Güllü veya Türkan adlı bir... Haberi Görüntüle

'ALTILI MASADAKİ PARTİLERİN HİÇBİRİNDE PARTİ İÇİ DEMOKRASİ YOK'

Ağırdır CHP’nin aday adayı listesinde Kılıçdaroğlu’nun tek isim olarak kaldığını ve hem parti örgütünün hem de kamuoyunun bunu satın aldığını vurgularken şu şekilde konuştu:

Altılı masadaki partilerin hiçbirinde parti içi demokrasi yok. Hepsi oligarşik lider partisi ve parti liderlerinin birbirine bireysel güveni var. Bu güven sayesinde krizler aşılıyor. O güven sayesinde masanın oluşması için büyük çaba sağlamış Kemal Bey’de önerme hakkı. Bence masaya İmamoğlu, Mansur Yavaş ya da kendi adaylığını getirirse masa kabul edecek. CHP’nin aday adayı listesinde bir tek Kemal Bey var.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya... Haberi Görüntüle

'VARDIKLARI YER 22-25 ARALIĞI'

Ağırdır, Kılıçdaroğlu'nun aday olmasının dezavantajları hakkında ise '2007’de ‘Eşi başörtülü köşke çıkmasın’ diyenlerin ‘Solcu, Alevi, Kürt cumhurbaşkanı olmasın’ diyen simetrisi var. İkinci dezavantajı son seçimlerdeki İstanbul ve Ankara galibiyetleri hariç hep kaybetmiş olması. Üçüncü ise CHP’nin kendini yenilemeyi başaramaması. Vardıkları yer 22-25 aralığı.' şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading