Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bebek sahilindeki görüntüleri kim çekti? Kim servis etti? Adım adım yabancı düşmanlığı provokasyonu

Bebek sahilindeki görüntüleri kim çekti? Kim servis etti? Adım adım yabancı düşmanlığı provokasyonu

Bugün, sosyal medyada Beşiktaş Bebek sahilinde cinsel ilişkiye giren şahısların 'yabancı uyruklu' olduğu iddia edilerek provokasyon ve kışkırtma girişiminde bulunuldu. Valilik soruşturmasıyla birlikte, infial yaratan görüntülerin iç yüzü çok farklı çıktı. Görüntülerdeki şahısların sığınmacı değil Türk vatandaşı olduğu, sanıkların uyuşturucu kullanmak, çocuk istismarı ve görevli memura mukavemet gibi suçlardan sabıka kaydının bulunduğu belirlendi. Ancak bu açıklamaya rağmen provokatif içerikli paylaşımlar devam etti.

Gündem

22.02.2024, 19:52

Zafer Partisi ve Ümit Özdağ'ın provokatif davranış ve sözleriyle zirveye çıkan yabancı düşmanlığı ve ırkçılık, sosyal medyadaki yalan ve iftira nitelikli paylaşımlarla devam ediyor.

İstanbul Beşiktaş’taki Bebek sahilinde bu sabah çekildiği tahmin edilen görüntülerde bir kadın ve bir erkek açık alanda cinsel ilişkiye girdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır mitingi saat kaçta, bugün mü başlayacak? 27... Haberi Görüntüle

YABANCI DÜŞMANLIĞINI TETİKLİYORLAR

Görüntülerin ortaya çıkmasıyla birlikte yabancı düşmanlığını tetikleyip iç savaş çıkartmak isteyen kişi ve grupların yönettiği sosyal medya hesapları harekete geçti. Söz konusu hesaplar, görüntülerdeki kişilerin 'yabancı uyruklu' olduğuna dair ardı ardına paylaşımlarda bulundu. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Valilik soruşturması ile birlikte gözaltına alınan iki şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. 

Almanya'daki Türk konsolosluğuna PKK saldırısına Türkiye'den tepki: Saldırganlar yargılanmalı Haberi Görüntüle

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

İstanbul Valiliği Bebek sahilindeki görüntülerle ilgili basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, Ö.K ve C.M.T isimli kişiler hakkında, “hayasızca hareket” suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, “Yapılan incelemede şüpheli Ö.K’nin aralarında, uyuşturucu kullanmak, çocuk istismarı ve görevli memura mukavemet gibi suçlardan 11, şüpheli C.M.T’nin ise, hayasızca hareket ve kasten yaralama suçlarının da arasında olduğu 8 kaydı bulunduğu anlaşılmıştır” denildi.

Bebek sahilinde uygunsuz şekilde hareket ettikleri için gözaltına alınan şüpheliler Carmen Maria T. ve Özgür K.'nin ilk ifadeleri ortaya çıktı. Şüphelilerden Carmen Maria T.'nin "Biz dans ediyorduk" dediği, Özgür K.'nin ise suçlamayı kabul ettiği öğrenildi. Emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık sorgusu sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hakkari mitingi ertelendi mi? AK Parti Hakkari mitingi... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA YASASI NEDEN ÇIKMALI?

Valiliğin olaya ilişkin soruşturma başlatmasının ardından Twitter'da bu kez aynı şahısların farklı açılardan çekilmiş görüntüleri servis edildi. Görüntülerin servis edilmesini takiben bot ve troll hesaplarla birlikte 'yabancı düşmanlığı' içerikli etiketler Twitter'da TT'ye sokuldu. Olayların zincirleme gelişmesi 'planlı bir girişim' olduğu görüşlerini destekledi.

Efe Tapmaz kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Efe Tapmaz'a telefon! Haberi Görüntüle

VİDEODAKİ KİŞİLER 'TÜRK'

Videodaki şahısların Türk olduğunun belirlenmesinin ardından haber hesaplarının paylaşımlarına herhangi bir düzeltme yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

İşte, toplumsal infial yaratmayı amaçlayan o tweetler:

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman?... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA YASASI NEDEN ÇIKMALI?

Bugünkü provokasyon girişimi sosyal medyadaki yalan haber ve manipülatif içeriklerin ne derece çabuk yayıldığını ve bu yayılmaya karşı sosyal medya yasası'nın zorunlu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading