Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bebek bekleyen Ukraynalı gelin: Çocuğumun kulağına ezanı Selçuk Bayraktar okusun

Bebek bekleyen Ukraynalı gelin: Çocuğumun kulağına ezanı Selçuk Bayraktar okusun

10 yıldır Türkiye'de yaşayan ve bir Türk vatandaşı ile evli olan Ukraynalı Diana, yakında doğacak bebeğine 'Bayraktar' adını verecek. Diana'nın TB2 SİHA'ları geliştiren Selçuk Bayraktar'dan bir de isteği var...

Gündem

23.01.2024, 19:35

Atılay Mayadağ ile evli Ukraynalı gelin Diana Dekhknova, Ruslara karşı mücadelede sembolleşen Bayraktar ismini bebeğine verecek. İlk çocuğunu kucağına almaya hazırlanan 27 yaşındaki Diana, bebeğinin kulağına ilk ezanı Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın okumasını istiyor. 

Türkiye gazetesinden Ziyneti Kocabıyık'ın haberine göre Ukraynalı gelin, TB2 SİHA'ları geliştiren Selçuk Bayraktar'a minnettarlığını ifade etmek için çocuğuna Bayraktar adını verecek. "Ukrayna'da bir nesil erkek çocuğun adı Bayraktar" diyen Diana, 10 yıldan beri yaşadığı Türkiye'yi ikinci vatanı olarak gördüğünü söylüyor. 

Diana, "Bu ülke bana çok şey öğretti. Evlendim, çocuğum bu ülkede doğacak. Savaş ve evlilik meseleleri çıkınca işimi bırakmak zorunda kaldım. Şu anda hamile olduğum için iş bulamıyorum. Bir de işim olursa çok mutlu olacağım" diyor. 

Son dakika: İstanbul'da hissedilen deprem meydana geldi Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DA YÜZLERCE MİNİK BAYRAKTAR VAR

Edebiyat Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezun olan Diana Dekhknova, 10 yıl önce bir burs kazanarak Türkiye’ye geldi. Ukrayna fahri konsolos asistanı olarak çalışmaya başlayan Diana, eşi Atılay Mayadağ’la tanışınca Türkiye’den kopamadı. Bir süre önce dünya evine giren çift, şu anda bir erkek bebek bekliyor. 

Bebeklerine Ukrayna-Rusya savaşında etkin rol oynayan SİHA’ların üreticisi Selçuk Bayraktar’ın adını vereceklerini söyleyen Diana "Ukraynalı kadınlar savaş sırasında bomba sesleri ve ateş altında doğum yapmak zorunda kaldı. Ruslar, diğer sivil hedeflerle birlikte hastaneleri de vurdu. Ancak SİHA’lar devreye girince kadınlar da güven içinde doğum yapmaya başladı. Ukrayna’da şu anda dünyaya gözünü açan yüzlerce minik Bayraktar var. Bu durumla gurur duyuyorum. Benim oğlumun adı da Bayraktar olacak" sözleriyle duygularını anlattı.

Diana’nın eşi Atılay Mayadağ, havacılık ve uzay mühendisliği bölümünü okuduğunu söylüyor. Mayadağ, bir dönem Türkiye’de iş bulamayınca Avustralya’ya gitmiş. Ancak Türk olduğu için orada tutunamayınca, yazılımcılık öğrenmiş. Şu anda yazılımcı olarak çalışan Atılay Mayadağ'ın en büyük arzusu, bebeklerinin kulağına ezanı ve 'Bayraktar' ismini Selçuk Bayraktar’ın okuması...

Son dakika: Marmaris açıklarında ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

EŞİNİN ADI DENİZALTIDAN GELİYOR 

Ukraynalı gelin, çocuğuna Bayraktar ismini koyacağını söyleyince kayınvalidesi "Başka bir isim düşünmez misiniz?" önerisinde bulunuyor. Ama Diana ona oğlu Atılay’ı hatırlatıyor: Atılay’a hamile olduğu dönemde Gölcük Deniz Üssünü ziyaret eden annesi orada 14 Temmuz 1942 tarihinde bir mayına çarparak batan ve 38 denizcinin hayatını kaybettiği Türk hücum denizaltısının hikâyesinden çok etkilenmiş. Atılay denizaltısının anısını yaşatmak için oğluna Atılay adını vermiş. Diana, oğluna isim verme konusunda benzer biçimde davranmasının kayınvalidesini ziyadesiyle memnun ettiğini belirtiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading