Yandex Metrica
SON DAKİKA
BBP Başkanı Destici'den Cumhur İttifakı açıklaması: Pazarlık masası değiliz!

BBP Başkanı Destici'den Cumhur İttifakı açıklaması: Pazarlık masası değiliz!

Katıldığı bir canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı hakkında açıklamada bulundu. Destici, "Cumhur ittifakı devletin bekasını, bütünlüğünü, milletin istiklalini ve istikbalini önceleyen bir ittifak. Bir noter masası ya da bir pazarlık masası değil." dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:20

 Katıldığı özel bir televizyonda gündeme iliçkin açıklamalarda bulunan BBP Mustafa lideri Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile deprem bölgesine ziyaretlerde bulunduğunu ifade ederek, devlet ve milletin birlikte yaraları hızlı bir şekilde sarmaya devam ettiğini belirtti. 

Gizem Memiç'e ne oldu, sakatlandı mı? Gizem Memiç'in ayağına ne... Haberi Görüntüle

"CUMHURBAŞKANIMIZ BU İŞLERDE ÇOK TECRÜBELİ"

BBP lideri Destici, "Bu hükümet, bu ittifak, bu iktidar, Sayın Cumhurbaşkanımız bu işlerde çok mahir ve tecrübeli. Daha önce yaşanan depremlerden çok başarıyla çıktı. Diğerleriyle kıyaslanamayacak büyüklükte, çok geniş alanda, 11 ilde, 13-14 milyon etkilenmiş. Kolay değil. Ama Türkiye de büyük bir devlet, güçlü bir devlet. Bunun altından hep birlikte kalkacağız. Yaralarımızı birlikte saracak, yaralılarımızı birlikte iyileştirecek ve inşallah bu zorluğu da birlikte yeneceğiz." dedi.  "Fitne ateşi" sokmaya çalışanlara milletin itibar etmediğini açıklayan Destici, "Milletimiz de bunları ayırt ediyor. Kimin hizmet için geldiğini, kimin fotoğraf çektirmek için propaganda için geldiğini görüyor." diye konuştu.

Refah Partisi'nin rotasını şaşırdığını söyledi! YRP'nin kurucularından olan Mahmud Altunsoy... Haberi Görüntüle

"GÜNDEMDEKİ HER KONUYU KONUŞTUK"

Destici, seçim hazırlığı ve Cumhur İttifakının genişlemesine ilişkin sorular üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa 40 dakikaya yakın bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, görüşmede hemen hemen gündemdeki her konuyu konuşma fırsatı bulduklarını söyledi. Başta fahiş kira artışları olmak üzere depremzedeleri ve vatandaşları rahatlatabilecek, özellikle hayat pahalılığı konusunda neler yapılabileceğini de görüştüklerini açıklayan Mustafa  Destici, "Tabii ana gündem maddemiz seçimdi. Cumhur İttifakı, devletin bekasını, bütünlüğünü, milletin istiklalini ve istikbalini önceleyen bir ittifak. Bir noter masası ya da bir pazarlık masası değil. Bunun için bu ilkelerimiz etrafında bu görüşmelerimiz gerçekleştirildi." dedi.

Türkiye'de Kuzey ışıkları görülebilir! Son yılların en büyük güneş patlaması... Haberi Görüntüle

Ramazan Bayramı'nda toplu taşımalar ücretsiz mi 2024 ? Bayramda köprüler... Haberi Görüntüle

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAZANMAK İSTİYORUZ"

BBP lideri Destici, BBP'nin Muhsin Yazıcıoğlu tarafından kurulmuş, 30 yıllık bir parti olduğunu ifade ederek "Partimizin çıkaracağı milletvekili sayısından ziyade önce Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak istiyoruz. Çünkü yürütmenin başı Cumhurbaşkanı. İkincisi, elbette ki Meclis'te Cumhur İttifakı olarak çoğunluğu elde etmek isteriz. Bunun için de yine BBP'nin kendi ad ve amblemiyle girmesini önemli görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız buna makul yaklaştı." dedi.

Son dakika: Marmaris açıklarında ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN İLKELERİNİ BENİMSEYEN HERKES KATILABİLİR"

HÜDA PAR'ın Erdoğan'ı destekleme açıklaması ile Yeniden Refah Partisi ve Anavatan Partisi'nin Cumhur İttifakına katılımı konusunda da açıklamada buluna Destici, "Cumhur İttifakının ilkelerini benimseyen, özümseyen her parti Cumhur İttifakına katılabilir, güç verecektir. Parti ismine girmeden, genel olarak böyle bir çerçeve çizdim başından itibaren. Bu ittifakın ilkelerine uyan ister dışarıdan destek versin ister içeriye girsin bütün partilerimizin katılmasından memnuniyet duyarız." değerlendirmesini yaptı.İYİ Parti başta olmak üzere diğer partilerden BBP'ye katılanlar olduğunu anlatan Destici, İYİ Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Naim Volkan'a bugün rozetini taktığını söyledi.

İkinci ara tatil ne zaman başlayacak, kaç gün olacak? Nisan... Haberi Görüntüle

"ALTI AMA HDP'DE VAR YEDİ"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Millet İttifakının altılı masaya evrildiğini belirterek, şu  açıklamalarda bulundu; 

"Şimdi altı, tabii bir de HDP var, yedi. Buna TİP'tir, diğer sol partiler, belki seçimin Meclis ayağında eklenmeyecekler ama Cumhurbaşkanlığı ayağında kuvvetle muhtemel HDP'si de yani PKK'nın partisi de DHKP/C'nin TİP'i de TİKKO'nun, diğer aşırı sol partileri de bunların hepsi, 10 Aralık Hareketçileri de yani ne kadar aşırı sol, marjinal varsa bunların tamamının Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği gözüküyor. Çünkü şunu biliyorlar, CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu eski yol arkadaşları. 80 öncesine döndüğümüzde bunların hepsi Dev-Sol, Dev-Genç derneklerinde, başka sol fraksiyonlar adı altında, derneklerde, partilerde birlikte gençlikleri geçmiş, birlikte yoldaşlık yaptıkları insanlar. Dolayısıyla da şu anda çok kolay anlaşabiliyorlar. HDP'nin üst yapısına baktığınızda da bunu çok rahat görüyorsunuz."CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce ağır ifadelerle tepki gösterdiği Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bir araya gelmesini eleştiren Destici, Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda Türkiye'de kaoslar ve siyasi krizler yaşanacağını öne sürdü.Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı ödenen hesaplarına geçici bloke konulmasına dair kararını kaldırmasına da tepki gösteren Destici, AYM'nin siyasi değil, hukuki karar vermesi gerektiğini ifade etti.Destici, siyasi partilerin bu dönemde Hazine yardımı almamaları, bu yardımı deprem bölgesine göndermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading