Yandex Metrica
SON DAKİKA
BBC yalan haberi sildi! Kılıçdaroğlu ve Akşener yalanda ısrarcı

BBC yalan haberi sildi! Kılıçdaroğlu ve Akşener yalanda ısrarcı

İngiltere Savunma Bakanı'nın makalesini çarpıtarak "İngiltere, Türkiye’de mülteci merkezleri kuracak" ifadesiyle servis eden BBC Türkçe'nin manipülasyonu açığa çıktı. Dışişleri Bakanlığı'nın 'Böyle bir talep yok' açıklaması sonrası BBC Türkçe geri adım attı. Özür dileyerek haberi kaldırdı. Geriye, yalana sorgusuz sualsiz sarılan Türkiye'deki muhalefet liderlerinin tweetleri kaldı. Millet muhalefetten de özür bekliyor.

Gündem

23.01.2024, 17:51

Türkiye'deki en önemli operasyon haberciliği yayın kuruluşlarından biri olan BBC Türkçe'nin yalan haberi büyük bir skandala dönüştü.

Türkiye'de Kuzey ışıkları görülebilir! Son yılların en büyük güneş patlaması... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Skandalın kaynağı İngiltere Savunma Bakanı Wallace'ın Mail On Sunday için Afganistan ile ilgili kalame aldığı bir makale. Wallace o makalede, “İngiltere’ye getirmekle yükümlü olduğumuz Afganlar için Afganistan dışındaki bölgede bir dizi merkez kuracağız” ifadesine yer verdi.  Makalenin hiçbir yerinde “Türkiye” geçmiyor, ima dahi edilmiyordu.

Ancak İngiliz Bakanın makalesi, Türkiye karşıtlığı ile bilinen BBC Türkçe tarafından çarpıtıldı ve “İngiltere, Pakistan ve Türkiye’de mülteci merkezleri kuracak” şeklinde servis edildi. 

Türkiye'nin adını haberlerine ekleyerek mülteciler üzerinden iç siyaset dizaynına girişen İngiliz basınının yalan operasyonu Türk Dışişleri'ne takıldı.

CHP'nin ortağı DEM Parti skandal görüntülere imza attı: Sokaklara Öcalan'ın... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ YALANI ORTAYA ÇIKARDI

Dışişleri Bakanlığı yalan habere yönelik yaptığı yazılı açıklamada  "Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi bunu kabul etmemiz mümkün değildir." ifadesine yer verdi. 

Genel merkez panikledi: Anket sonuçları CHP'yi şaşırttı! CHP güvendiği iki... Haberi Görüntüle

İLETİŞİM BAŞKANI YALANA TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından yalan habere tepki gösterdi. ''Dışişleri Bakanlığımız hızla açıklama yaptı ve söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu.'' diyen Altun muhalefetin yalanı sahiplenmesine tepki gösterdi; ''Muhalefet yalan ve iftirada ısrar etmekten vazgeçmedi. Bir kere de biz ifade edelim, böyle bir talep yok, talep gelse dahi bunu asla kabul etmeyiz." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den MMU KAAN açıklaması: Yerli motorla uçmazsa... Haberi Görüntüle

MUHALEFET SORGUSUZ SUALSİZ YALANA KOŞTU

İngiliz medyasının kasıtlı çarpıtmasına Türkiye’deki muhalefetin tavrı her zamanki gibi oldu.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, haberi sorgusuz sualsiz doğru kabul ederek sosyal medyada peş peşe açıklama yaptı. Türkiye'ye yönelik iftirayı hükümetten hesap soran ifadeler takip etti. 

YALANA ORTAK OLDU, HÜKÜMETE HESAP SORDU

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Gelişmelere dair sizi bilgilendirmeye devam ediyorum. İngiltere Savunma Bakanı Wallace, kendilerine hizmet etmiş Afganlara, Türkiye'de 'mülteci merkezleri' kuracaklarını ilan etti ve Afganları ülkemize davet etti. Kendilerine mülteci seçecekler, kalanlar ülkemizde bırakılacak" dedi.

Heykel yapmaktan öteye gidemeyen zihniyetten tarihi zarar: İmamoğlu İBB'nin borcunu... Haberi Görüntüle

AKŞENER'DEN TRAJİKOMİK SÖZLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Twitter hesabından yaptığı açıklamada benzer ifadeler kullandu. İngilizlerin operasyon haberine çanak tutan Akşener trjikomik ifadeler kullandı; "Koltuğu kurtarmak için şimdi de İngilizlerin mi taşeronu oluyorsun Sayın Recep Tayyip Erdoğan?" sorusunu sordu.

Nilüfer Gürbüz kimdir? Bahadır Gürceer ne iş yapıyor? Haberi Görüntüle

VE BBC O HABERİ SİLDİ!

Türkiye'den gelen büyük tepki üzerine BBC saatler sonra haberi kaldırdı.

BBC Türkçe sitesinden bir özür metni yayınladı. BBC Türkçe, “İngiltere Savunma Bakanı'nın Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan mülteciler için iltica merkezleri oluşturmak istediklerine” dair sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi, sehven yapıldığını iddia ederek özür diledi.

31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARI |BURSA-GEMLİK ilçesi Belediye Başkanlığı seçim... Haberi Görüntüle

YALANLA İKTİDAR OLMAK İSTEYENLER GERİ ADIM ATMADI

İngiliz basınında çıkan haberi sorgusuz sulasiz teyitsiz kabul edip, paylaşan, bu vesileyle hükümete yüklenen Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun tweetleri ise hala yerinde. Durum Türkiye muhalefetinin her türlü manipülasyonda ön safta yer almak için gönüllü olduğunun en güncel kanıtı. Sosyal medyada tartışılan konus ise muhalefet liderleri Türkiye'den özür dileyecek mi?

ALTUN'DAN ÇAĞRI: ÖZÜR DİLEYİN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, BBC'nin geri adım atması sonrası sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. ''Bu yalanın peşine takılıp milletimizi yalan ve yanlış bilgilerle meşgul edenler ne olacak? Yapmayın! Bunu alışkanlık haline getirdiniz, yazıktır! Milletimize bir özür borcunuz var. Lütfen özür dileyin ve artık yalan söylemeyi bırakın'' diyen Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı. 

İşte İletişim Başkanı Altun'un o paylaşımı:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading