Yandex Metrica
SON DAKİKA
BBC'nin 'mülteci merkezi' yalanı ifşa oldu! Yine neyin peşindesiniz?

BBC'nin 'mülteci merkezi' yalanı ifşa oldu! Yine neyin peşindesiniz?

BBC Türkçe'nin, Daily Mail gazetesini kaynak göstererek, İngiltere'nin Afgan sığınmacılar için Türkiye’de iltica merkezi kurmayı planladığına yönelik haberleri yalan çıktı. Daily Mail gazetesinde 'Türkiye'de mülteci merkezi kurulacak' şeklinde bir ifade yok.

Gündem

23.01.2024, 17:51

Türkiye'ye yönelik algı operasyonlarıyla sık sık gündem olan İngiliz yayın organı BBC Türkçe, önceki gün İngiltere'nin Afgan mülteciler için Türkiye ve Pakistan'da iltica merkezi kurmayı planladığına yönelik bir haber servis etmişti.

Nijer'den ABD'ye rest! Askeri iş birliği anlaşması feshedildi Haberi Görüntüle

ALGI OPERASYONU YAPMAK İÇİN TÜRKİYE'NİN ADINI EKLEDİLER

BBC ise haberini bir başka İngiliz medya kuruluşu Daily Mail gazetesine dayandırmıştı. Daily Mail gazetesi de bu iddiasını İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'nin makalesine dayandırıyordu.

Ancak İngiliz bakanın söz konusu makalesinde ne Türkiye'nin ne de Pakistan'ın adı geçiyor. İlgili makale ve haberler incelendiğinde Türkiye'nin isminin haberlere BBC Türkçe ve Daily Mail tarafından eklendiği açık bir şekilde görülüyor.

Reklam için kesenin ağzını açtı! Muharrem İnce bile şaşırarak sordu:... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA GELMİŞTİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İngiliz basınında yer alan bu iddiaları kesin bir şekilde yalanladı. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada "Birleşik Krallık basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye'de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Yeni Şafak

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading