Yandex Metrica
SON DAKİKA
BBC News Türkçe İstanbul Boğaz'ından Rus savaş gemisi geçirdi!

BBC News Türkçe İstanbul Boğaz'ından Rus savaş gemisi geçirdi!

Rusya-Ukrayna savaşının 4. gününde skandal provokasyon.... İngiltere merkezli uluslararası yayın yapan BBC News Türkçe, Twitter hesabının kapak görseline, uzun süre önce İstanbul Boğaz'ından geçen bir Rus savaş gemisini koydu.

Gündem

23.01.2024, 18:53

Birleşik Krallık merkezli olarak uluslararası yayın kuruluşu BBC, düşmanca bir görsel paylaştı. Türkçe yayın yapan yan kuruluşu BBC News Türkçe'nin sosyal medya hesabının kapak resmine, Rus savaş gemisi Dmitriy Rogachev'in İstanbul Boğaz'ından geçerken çekilmiş görseli eklendi.

Valilik, şehirdeki tüm seçim afişleri toplattı: Adana'da bu iş kontrolden... Haberi Görüntüle

İNGİLİZ USULÜ MESAJ!

Skandal görsel, Türkiye karşıtı propaganda haberleriyle bilinen BBC News Türkçe'nin hesabında bir süre kaldıktan sonra kaldırılırken hesabının yeni kapak resmine Fatih Sultan Mehmet Köprüsü eklendi. Sosyal medyada İngilizlerin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili mesaj gönderdiği iddia edildi.

Türkiye yasta CHP kutlamada! 12 şehidimizden utanmadan göbek attılar! CHP'li... Haberi Görüntüle

"NE DESEK KOMPLO TEORİSİ OLARAK ANILACAK"

İşte sosyal medyadan İngiliz BBC'ye gelen tepkilerden öne çıkanlar:

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Öznur Küçüker Sirene, "Hakikaten BBC News Türkçe neden böyle bir kapak fotoğrafı kullanmış şimdi? Bir mesaj mı veriliyor? Çok rahatsız oldum." dedi.

Gazeteci Mehmet Ali Önel, "İngiliz yayın kuruluşu BBC Türkçe,Twitter hesabının arka fonuna, boğazı geçen savaş gemisi koymuş. Ne demek istiyor BBC? Montrö'ye mi dikkat çekiyor, yoksa Türkiye'yi savaşın içinde mi gösteriyor? Anlamı?" ifadelerini kullandı.

Bir başka kullanıcı ise, "BBC Türkçe, Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazından geçişine ait görüntüsünü kapak fotoğrafı yaptı. Ne desek komplo teorisi olarak anılacak. Bunu nasıl okumalıyız şimdi?" şeklide yorumladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading