Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bayraktar vuruyor, Azerbaycan ordusu ilerliyor! Türk SİHA'ları yine S-300 imha etti

Bayraktar vuruyor, Azerbaycan ordusu ilerliyor! Türk SİHA'ları yine S-300 imha etti

Ermenistan saldırıları nedeniyle Azerbaycan ordusunun başlattığı operasyonlar devam ediyor. Kardeş Bakü ordusu, Karabağ'daki Laçın hattını Ermeniler için adeta cehenneme çevirdi. Bayraktar TB2'lerin imha ettiği hava savunma sistemleri listesine bir adet S-300 daha eklendi.

Gündem

23.01.2024, 19:48

Karabağ'da Ermenistan ordusunun anlaşmalar doğrultusunda çekilmesi gereken yerlerden ayrılmayıp geniş bir bölgeyi mayınlaması ve kardeş Azerbaycan güçlerine saldırması üzerine başlayan operasyonlar devam ediyor. 

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Kelbecer ve Laçın koridorunda Ermeni mevzilerini son iki gündür yerlebir etti. Bakü yönetiminin yayınladığı görüntüler önceki gece başlatılan operasyonların genişleyerek sürdüğünü gösteriyor. 

200'den fazla Ermeni askerin öldürüldüğü, onlarcasının esir alındığı çatışmalarda 50'den fazla Azerbaycan askeri de şehit düştü. Karabağ bölgesinde Laçın koridoruna bakan hudut hattında çok namlulu roketatarlar ve topçu sistemleri geceden beri susmazken, Bakü envanterindeki Bayraktar TB2'ler de hedeflerini vurmaya devam ediyor. 

Ermeni ordusuna ait Rus yapımı S-300 hava savunma sisteminin TB2 tarafından imha edildiği görüntüler Türkiye genelinde heyecana yol açtı. Görüntülere göre Bayraktar SİHA'lar S-300 sisteminin hem radarı hem de füze lançerlerini başarıyla vurdu. 

TB2'lerin hedef aldığı noktalar arasında Ermenistan askerlerinin kullandığı mevziler, askeri araçlar, top ve obüsler de bulunuyor. Ekim-Kasım 2020 dönemindeki 44 günlük İkinci Karabağ Savaşı'ndaki manzaraları aratmayan görüntüler kardeş Azerbaycan ordusunun Nahçıvan'a doğru ilerlemesini sağlıyor. 

Erivan ve destekçileri, Türkiye'yi Kafkaslar ile buluşturacak Zengezur Koridoru'nun açılması adımını sürekli geciktiriyordu. Ermenistan'ın tahrikleri ve saldırıları devam ettiği takdirde Azerbaycan ordusunun Laçin koridorunun da batısına ilerleyerek Azerbaycan topraklarını Nahçıvan bölgesiyle birleştirebileceği ve sorunu temelinden çözeceği belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading