Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bayraktar AKINCI ve Bayraktar TB2 deprem bölgesini saniye saniye izledi! Toplam uçuş saati 2 bin saate yaklaştı

Bayraktar AKINCI ve Bayraktar TB2 deprem bölgesini saniye saniye izledi! Toplam uçuş saati 2 bin saate yaklaştı

BAYKAR tarafından Twitter'dan yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesi için görevlendirilen Bayraktar AKINCI ve Bayraktar TB2'ler toplamda 1.798 saat uçuş yaptı. BAYKAR Hızlı Haritalama Sistemi de bölgedeki çalışmaların çok daha etkin bir şekilde yürütülmesine imkan sağlıyor.

Gündem

23.01.2024, 22:19

BAYKAR,Türkiye'deki deprem bölgesindeki arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına destek için Bayraktar AKINCI ve Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını görevlendirdi.

Yerli savunma sanayisine çok büyük katkılar sunan BAYKAR'ın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, depremin hemen ardından 9 adet Bayraktar AKINCI ve 40 adet Bayraktar TB2 (7 tanesi hızlı haritalama podlu) toplam 1.798 saat 34 dakika boyunca görev uçuşu gerçekleştirdi. Bu sayede, Milli İHA'ların deprem bölgesindeki çalışmaları desteklediği ve görev uçuşlarının devam ettiği belirtildi.

İstanbul'da birçok ilçede elektrik kesintisi! 16 Mart Cumartesi BEDAŞ-AYEDAŞ elektrik... Haberi Görüntüle

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI HIZLI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Baykar Hızlı Haritalama Sistemi de deprem bölgesinde kullanılan diğer bir teknoloji. Bu yüksek çözünürlüklü görüntü alan sistem sayesinde hasar tespit çalışmaları daha hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Tüm bu teknolojik araçlar ve sistemler, depremzedelerin hayatını kurtarmak ve hasar tespit çalışmalarını hızlandırmak için büyük bir önem taşıyor. BAYKAR firması da, Milli İHA'ları ve diğer teknolojik çözümleriyle bu çalışmalara katkıda bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading