Yandex Metrica

Batılı ülkelerden tahıl krizi anlaşması hakkında ilk yorum: Alkışlıyoruz

Batılı ülkelerden tahıl krizi anlaşması hakkında ilk yorum: Alkışlıyoruz

Ukrayna limanlarında bekletilen 25 milyon ton tahılın Karadeniz'den dünyaya ihraç edilmesini sağlayacak anlaşmanın yapılmasından sonra Batılı ülkelerden Türkiye'nin ve Erdoğan'ın rolünü öven açıklamalar geldi.

Gündem

23.01.2024, 19:34

Ukrayna limanlarında bekletilen 25 milyon ton tahılla ilgili kriz İstanbul'da çözüldü. Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına tahıl ve diğer gıda ürünlerinin taşınmasına ilişkin Tahıl Sevkiyatı Anlaşması, Türkiye ve BM'nin öncülüğünde Dolmabahçe'de masaya oturan Rusya ve Ukrayna heyeti tarafından imzalandı.

Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN'IN ISRARLI YAKLAŞIMI SAYESİNDE OLDU"

İmza töreninde ilk olarak konuşan BM Genel Sekreteri Antonia Guterres, "Karadeniz'de bir umut ışığı var. Bir çare ışığı var. Bunun gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ederim. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarlı bir yaklaşımı sayesinde oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok teşekkür ederim. Türkiye'nin burada kritik bir rolü var" dedi.

Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: KÜRESEL GIDA KRİZİN ÇÖZÜMÜNDE ROL OYNAYACAK BİR GİRİŞİM

Guterres'in ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "29 Mart'ta yaptığımız ve müzakere sürecinde önemli bir gelişmeyi sağlayan toplantının devamı gerçekleştiriyoruz. Tüm dünyayı uzun süredir meşgul eden küresel gıda krizinin çözümünde büyük rol oynayacak bir girişime vesile olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tarım ve gıda tedariki pek çok açıdan önemlidir. Küresel bir sorun haline gelen gıda enflasyonunu kontrolüne de yardımcı olacak" dedi.

16 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ darbesi! 63 şüpheli yakalandı 16 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ darbesi! 63 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN ROLÜNE DİKKAT ÇEKTİLER

İmzaların atılmasının ardından diğer ülkelerden de peş peşe açıklamalar yapılarak, anlaşmanın gerçekleşmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'yi öven ifadeler kullanıldı.

Geleceğin meslekleri açıklandı! Bu meslekler 10 yıl içinde ön plana çıkacak Geleceğin meslekleri açıklandı! Bu meslekler 10 yıl içinde ön plana... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE: TÜRKİYE'Yİ ALKIŞLIYORUZ

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından sevkiyatına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde imzalanan anlaşmanın sağlanmasında Türkiye'nin rolünden övgüyle bahsetti. Truss, "Ukrayna'nın tahılının uluslararası gıda pazarlarına ulaştırılması son derece önemlidir. Bu anlaşmanın sağlanmasındaki çabaları için Türkiye'yi ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ni alkışlıyoruz." ifadelerini kullandı.

İngiltere ve müttefiklerinin bu noktaya ulaşılması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten İngiliz Bakan, "Şimdi bu anlaşma uygulanmalı. Rusya'nın sözlerinin eylemleri ile uyumlu olduğundan emin olmak için (gelişmeleri) izliyor olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Teröre geçit yok! 19 ilde Bozdoğan-25 Operasyonu: 49 şüpheli yakalandı Teröre geçit yok! 19 ilde Bozdoğan-25 Operasyonu: 49 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

UKRAYNA: TÜRKİYE VE BM'NİN AFTİF ROLÜNÜ TAKDİR EDİYORUZ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Sybiha, İstanbul'da imzalanan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın küresel gıda krizinin önlenmesi için önemli bir adım olduğunu ve Türkiye ile Birleşmiş Milletler'in (BM) "tahıl meselesinin" çözümünde oynadıkları aktif rolü takdir ettiğini belirtti.

Sybiha, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'da imzalanan anlaşmaya değinerek, Ukrayna limanlarındaki engelin kaldırılmasına yönelik girişimin onaylandığını ifade etti. Bu anlaşmanın tahıl ihracatı için insani bir koridor oluşturulmasına olanak sağlayacağına işaret eden Sybiha, "Küresel gıda krizinin önlenmesi için önemli bir adım. 'Tahıl meselesinin' çözümünde BM ve Türkiye'nin aktif pozisyonunu takdir ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya... Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY'DAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Beyaz Saray, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında imzalanan anlaşmayı memnuniyetle karşıladı, Guterres ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aracılık etmelerinden dolayı teşekkür etti.

Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor düello oyununda kim kaybetti? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor düello oyununda kim kaybetti? Haberi Görüntüle

İTALYA: MÜKEMMEL BİR HABER

İtalya Başbakanı Mario Draghi, İstanbul'da imzalanan anlaşmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul'da Ukrayna, Rusya, Türkiye ve BM tarafından imzalanan anlaşmalar, bütün uluslararası toplum için mükemmel bir haberdir." ifadesini kullandı.

Karadeniz limanlarında kalan milyonlarca ton tahıl üzerindeki blokajın kalkmasının, bunların düşük ve orta gelirli ülkelerin vatandaşlarına ulaşmasını sağlamanın küresel gıda krizinden kaçınmak için gerekli olduğunu vurgulayan Draghi, şunları kaydetti:

"Bu planın başarısı, bugün imzalanan anlaşmaların hızlı ve tam uygulanmasına bağlıdır. İtalya, son aylarda Birleşmiş Milletler'in (BM) merkezi rolünde Türkiye'nin ara buluculuk girişimini desteklemek için güçlü bir taahhütte bulundu. Bu anlaşmaların, Ukrayna için kabul edilebilir koşullarda barışı getirmesine yönelik somut umutlara doğru ilk adımı temsil etmesini umuyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading