Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Batı'nın umudu 'Bay Bay Kemal' The Economist ve Financial Times Kılıçdaroğlu'nu öve öve bitiremiyor!

Batı'nın umudu 'Bay Bay Kemal' The Economist ve Financial Times Kılıçdaroğlu'nu öve öve bitiremiyor!

Türkiye 14 Mayıs'taki seçimlere doğru hızla ilerlerken 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na Batı'dan destekler bir bir gelmeye başladı...

Gündem

23.01.2024, 20:51

İngiltere basınından The Economist ve Financial Times yayın organları, Kılıçdaroğlu’na geniş yer ayırdı. The Economist’in “Kemal Kılıçdaroğlu: Daha demokratik bir Türkiye çok yakın” başlıklı haberinde, Türkiye’nin demokratik bir rol model olarak vizyonunun sadece “doğuya uzanmadığı” belirtildi.

Turgut Altınok'tan Mansur Yavaş'a sert sözler: 'Belediyeyi batırdı' Haberi Görüntüle

"AVRUPA İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ"

Kılıçdaroğlu, dergi için kaleme aldığı bir makalede, “Türkiye’de kazanacağımız bir zafer, Avrupa için yeni bir başlangıcın habercisi olabilir.” dedi:

14 Mayıs’taki zaferimiz, Türkiye’nin Batı yönelimini de geri getirecektir. O yönelim bir idealin yansımasıdır. Türkiye için Batı, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve eşitlik demektir.

Ali Tombaş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek mesajı: Sultanbeyli'miz her zaman Cumhurbaşkanının... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE BATI'YA AİT

Türkiye, her zaman Batı’nın gururlu bir üyesi olacaktır.” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Tüm uluslararası kurumlarda Türkiye, Batılı oluşumlara aittir ve bu şekilde hareket etmeye devam edecektir. Kuracağımız hükümet bizi Batılı müttefiklerimize siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak yaklaştıracaktır. Başta Avrupa Birliği (AB) olmak üzere Türkiye ile Batı arasında çözülmesi gereken sorunlar olduğunun bilincindeyiz.

CHP Lideri, göreve gelmeleri halinde, AB’ye katılım sürecini yeniden başlatmak ve Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyma taahhüdünde bulunmak için çalışacaklarını anlattı.

Konya'da Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağı düştü! Pist onarım çalışması... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN TARTIŞMASIZ EN POPÜLER SİYASETÇİSİ HALA ERDOĞAN"

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü bir destek tabanıyla hâlâ Türkiye'nin tartışmasız en popüler siyasetçisi olduğunun kabul edildiği kaydedildi. Buna işaret eden Kılıçdaroğlu'nun kampanya ekibinin bir üyesinin, seçim sonucuna dair "20 yıl sonra elbette hâlâ bazı şüphelerimiz var." şeklindeki açıklamasına yer verildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere basınından The Guardian'a da bir demeç verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan "Türk demokrasisinin geleceği olarak lanse edilen politikacı" ifadesiyle bahsedilen haberde, altı partili koalisyona liderlik eden söz konusu siyasetçinin, "Her şeye rağmen kazanacağız." dediği aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading