Yandex Metrica
SON DAKİKA
Başsavcılıktan TBB davanamesi! Fincancı ve yönetimin görevden alınması istendi

Başsavcılıktan TBB davanamesi! Fincancı ve yönetimin görevden alınması istendi

Son dakika haberleri... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı üyeleri ve halen Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın görevlerine son verilmesi ve bu görevlere yeni isimlerin atanması istemiyle davaname hazırladı. Dava; Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

Gündem

23.01.2024, 19:59

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Anadolu Alimler Birliği'nden 31 Mart seçimleri açıklaması: 'Cumhur İttifakı'na ve... Haberi Görüntüle

GÖREVDEN ALINMALARI İSTENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı üyeleri ve halen Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın görevlerine son verilmesi ve bu görevlere yeni isimlerin atanması istemiyle davaname hazırladı. Dava; Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

CHP’li Ersin Şentürk istifa sonrası bombaladı: Adayları dolar dolu poşetler... Haberi Görüntüle

DAVANAME NEDİR?

Cumhuriyet savcısının konuyu ilgilendiren ancak ceza davası niteliği taşımadığı için hukuk mahkemelerinde görülecek olan davayı açtığı belge.

Hedef 100 bin varil! Cumurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Şırnak Türkiye'nin petrol... Haberi Görüntüle

FİNCANCI İFADESİNDE NE SÖYLEDİ?

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdiği ifadede şunları kaydetti; ''TSK'yı suçlayan bir ifade kullanmadım. Örgütün propagandasını yapmadım. O kanalın terör örgütüyle irtibatını bilmiyordum. Kimyasal yorumum bana izletilen videolarla ilgiliydi. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum, suçsuzum.'' 

2024 MARDİN-YEŞİLLİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Yeşilli'de hangi... Haberi Görüntüle

EVİNDE ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ

Gözaltına alınan Fincancı'nın ikametinde yapılan aramada; şüpheliye ait dijital materyaller, 1 adet yasaklama kararı bulunan kitap, 25 adet dolu, 1 adet boş 9 mm tabanca fişeği ve 2 adet dolu, 1 adet boş Kalaşnikof fişeği ele geçirilmişti.

Bakan Koca Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi: 'Motor... Haberi Görüntüle

GÖREVİNE SON VERİLMESİ TALEP EDİLMİŞTİ

Cumhuriyet Başsavcılığı, Fincancı'nın TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesini talep etmişti. Başsavcılık, yeni merkez konseyi başkanı seçilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talep bulundu.

Savcılık merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organların da görevlerine son verilmesi talep etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading