Yandex Metrica

Baro farkı: DHKP/C'linin değil, Şehit Savcı Kiraz'ın fotoğrafı var

Baro farkı: DHKP/C'linin değil, Şehit Savcı Kiraz'ın fotoğrafı var

Çoklu baro yönetmeliği sonrası İstanbul'da kurulan 2. Baro, Üsküdar'da hizmete başladı. Binaya teröristlerin şehit ettiği Savcı Selim Kiraz'ın resmi asıldı.

Gündem

05.02.2024, 18:58

İstanbul 2 Nolu Barosu'nun Üsküdar Altunizade'deki merkez yerleşkesi hizmete girdi. Altunizade Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde kurulan İstanbul 2 No'lu Barosu'nun merkez yerleşkesinde düzenlenen açılış töreni, İstiklal Marşı'nın okunması ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Baro binasına, DHKP/C'li teröristler tarafından makam odasında şehit edilen Savcı Selim Mehmet Kiraz'ın posterinin asılması katılımcıları duygulandırdı. 

Çoklu baro yönetmeliğinin henüz yürürlüğe girmediği dönemde, DHKP/C’nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır’la aynı bölmede yakalanan ve cezaevinde girdiği ölüm orucunda ölen avukat Ebru Timtik'in posteri İstanbul Barosu'nun dışına asılmıştı. Baro binasına bir terörist resminin asılması ülke çapında infial uyandırmış ve Adalet Bakanlığı barodaki tekelleşmenin önüne geçmek amacıyla ABD'de uygulanan 'çoklu baro' sisteminin benzerini Türkiye'de uygulamak için harekete geçmişti. 

Türkiye Barolar Birliğinin verdiği yetkinin ardından genel kurulunu yapan ve tüzel kişiliğini kazanan İstanbul 2 No'lu Barosu'nun açılışı coşkulu oldu. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Bugün şükran günü. Böylesi bir yolculuğa emek veren ve katkıda bulunan pek çok kıymetli yol arkadaşımızı, büyüğümüzü saygıyla, sevgiyle selamlıyoruz. Öncelikle bir medeniyet tasavvuruyla böylesi bir kutlu yolculuğa imza atan ve yol açan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'nın kıymetli ortağı MHP'nin genel başkanı Devlet Bahçeli'ye saygı ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Çok kısa bir süre zarfında hızla 2 bin imzayı toplayarak bugün ülkenin 2376 üyesiyle dokuzuncu büyük barosunun kuruluşunda emek ortaya koyan herkese şükranlarını sunduğunu kaydeden Özkan, şöyle devam etti:

ŞEHİT SAVCININ KARARGAHI

"İstanbul yeni barosuna kavuştu. Yeni baro, sadece bir baro değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir medeniyet mücadelesinin, yani ilk insanla başlayıp ebediyete kadar devam edecek olan hak, özgürlük, demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin ete kemiğe bürünmesi, hayata geçmesi noktasında çok büyük bir medeniyetin hukuk camiasındaki mücadelesidir. Tarih boyunca şanlı tarihimizde, Osmanlı döneminden, Ebu Suud efendilerden günümüzde medeniyetimizde yeniden kökleri buluşturacak, hukuk mücadelesine katkı sunan avukat, hakim, savcı Mehmet Selim Kirazların o kutlu yolculuğunun karargahıdır."

ÜYE SAYISI 2 BİN 376 OLDU

İstanbul 2 No'lu Baro Başkanı Avukat Gönül Yıldız ise 7249 sayılı kanunla, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nda yapılan değişiklik sonucunda 2 bin 53 hukukçu ile yeni baronun kurulduğunu belirterek, "Kuruluşumuzla birlikte meslektaşlarımız tekel haline gelen ve dayatılan barolara mahkum olmaktan kurtuldu. Daha iyi temsil edeceklerine inandıkları baroyu özgürce seçme hakkına kavuştu. Din, ahlak ve toplumun fıtratına, kültürüne aykırı davranışlar sergileyen yasa dışı terör örgütü üyelerinin posterlerini baro binalarına asan bir baroya üye olmaktan kurtulup, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz gibi vatansever hukukçuları ve onların değerlerini önemseyen ve arkasında duran bir baroya kavuştu" diye konuştu. Yeni baronunu kuruluşunun üzerinden 8 ay geçmesine rağmen üye sayılarının 2 bin 376'ya yükseldiğini kaydeden Yıldız, 46 merkez ve komisyonun kurulduğunu ve faaliyetlerine başladığını, meslektaşlarına yönelik meslek içi eğitim programları düzenlendiklerini ve 1500 üyeye de sertifika verdiklerini anlattı.

Açılış törenine, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürü Hakan Öztatar, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma ve Osman Boyraz, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Öte yandan, açılış törenine katılamayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve çok sayıda isim de kutlama mesajı gönderdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading