Yandex Metrica

Barajlar alarm veriyor! Son 10 yılın en düşük seviyesi

Barajlar alarm veriyor! Son 10 yılın en düşük seviyesi

İstanbul'da barajlar alarm veriyor. Barajlarda doluluk oranı her geçen gün azalırken İSKİ'nin son verileri yüzde 29'u işaret etti.

Gündem

23.01.2024, 20:22

Son yıllarda yağış miktarının git gide azalması ve özellikle geçtiğimiz sonbaharın kurak geçmesinin ardından İstanbul'da barajlarda doluluk oranı git gide azaldı.

Rönesans (RGYAS) ne zaman, hangi tarihte işlem görecek? Rönesans (RGYAS) ne zaman, hangi tarihte işlem görecek? Haberi Görüntüle

DOLULUK ORANI YÜZDE 29

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı endişeye yol açarken İSKİ verilerinde 28 Ocak 2023 itibarıyla doluluk oranının yüzde 29 olarak kaydedildiği ortaya çıktı. 

İBB arızayı gideremedi! Üsküdar-Samandıra Metro Hattı kullanıma kapatıldı İBB arızayı gideremedi! Üsküdar-Samandıra Metro Hattı kullanıma kapatıldı Haberi Görüntüle

KURAKLIKTAN EN ÇOK ALİBEYKÖY BARAJI ETKİLENDİ

Kuraklıktan en çok etkilenen barajın Alibeyköy  barajı olduğu tespit edildi. Son 10 yılın en düşük değerinin kaydedildiği Alibeyköy barajında doluluk oranı 28 Ocak 2023 itibarıyla yüzde 15.66 olarak kayıtlara geçti.

2019'da ise bu barajda doluluk oranı yüzde 100'e ulaşmıştı. Bugün ise baraj kapaklarının olduğu bölümün tamamen kuruduğu görülüyor.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü Haberi Görüntüle

SON 10 YILIN EN DÜŞÜK DEĞERİ

868 milyon metreküp kapasiteye sahip barajlarda 253 milyon metreküp su kaldığı belirtilirken bu oranın son 10 yılın en düşük değeri olduğuna dikkat çekildi. İstanbul barajlarında doluluk oranı geçtiğimiz yıl bu tarihlerde 54.66 olarak belirlenirken büyük bir kuraklığın yaşandığı 2014'te bile yüzde 32,55 olarak kaydedilmişti.

Alibeyköy Barajı'ndan sonra en düşük su oranı yüzde 3,95 ile Kazandere Barajı'nda ölçüldü.

Kazandere'ye yakın bir konumda bulunan Pabuçdere Barajı'nda ise doluluk oranı yüzde 4,6 olarak ölçüldü. İstanbul'da doluluk oranı en yüksek baraj ise yüzde 35,57 ile Sazlıdere Barajı olarak kaydedildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading