Yandex Metrica
SON DAKİKA
Barajlar alarm veriyor! Doluluk oranı son 1 yılın en düşük seviyesinde

Barajlar alarm veriyor! Doluluk oranı son 1 yılın en düşük seviyesinde

Marmara Bölgesi'nde yağışların azalmasıyla birlikte İstanbul'a su sağlayan barajlar alarm vermeye başladı. Su seviyesinin yüzde 38'lere kadar düşmesiyle tehlike çanlarının İstanbul için çalmaya başladığı görülüyor.

Gündem

23.01.2024, 20:02

Bu yıl azalan yağışlar nedeniyle Marmara Bölgesi'nde tehlike çanları çalmaya başladı. 

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet gerilini herkese adil şekilde dağıtacağız Haberi Görüntüle

YAĞIŞLAR EKİM AYINDA YÜZDE 71 AZALDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Marmara Bölgesi'nde şubat ayında yağışlar normaline göre yüzde 60, haziranda yüzde 18, ağustosta yüzde 100 artarken, ocakta normaline göre yüzde 25, martta yüzde 44, nisanda yüzde 4, mayısta yüzde 61, temmuzda yüzde 25, eylülde yüzde 40, ekimde yüzde 71 azaldı.

Deprem uzmanlarından İstanbul için peş peşe uyarılar! İşte en riskli... Haberi Görüntüle

BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANI

Su miktarı Istrancalar'da yüzde 23,14, Terkos'ta yüzde 42,71, Sazlıdere'de yüzde 43,45, Alibey'de yüzde 21,73, Büyükçekmece'de yüzde 45,39, Ömerli'de yüzde 41,49, Darlık'ta yüzde 40,44, Elmalı'da yüzde 42,54, Pabuçdere'de yüzde 3,15 ve Kazandere'de yüzde 23,85 olarak kaydedildi.

Bakan Koca'dan yeni düzenleme müjdesi: Kamuda herkes kendi işini yapacak Haberi Görüntüle

'DOLULUK ORANININ YÜZDE 38'E DÜŞMESİ ARZU ETTİĞİMİZ BİR DURUM DEĞİL'

Yağışların azalmasının barajlarda ve göllerdeki su seviyesinin hızla düşmeye neden olduğunu ifade eden Prof. Dr. Toros, şunları aktardı:

Sonbaharda su seviyesinin düşmeye devam etmiş olması, yağışların başlamaması doğal olarak kamuoyunda 'Acaba suyumuz tükenir mi?' gibi bir tedirginlik oluşturuyor. Bu durum son derece önemli. Çünkü susuz kaldığımız zaman hayatın duracağını hepimiz biliyoruz. Yağışların azalmasıyla İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 38'lere düşmüş olması arzu ettiğimiz bir durum değil.

Teröristlerin sızma girişimi engellendi! Bakan Yerlikaya BOZDOĞAN-13 operasyonunu duyurdu 5... Haberi Görüntüle

'SUYU VERİMLİ KULLANMALIYIZ'

2020 yılında yüzde 28'lere, 2014 ve 2006 yılında kasım ayında barajlarda bugünün altındaydı. Dolayısıyla doluluğun barajlardaki kısıt seviyeye düşmüş olması beraberinde suyun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Su kaynaklarını verimli kullanma ve suyu yerinde biriktirme, duyarlılığımızı arttırma anlamında hepimize büyük görev düşüyor. Yakın dönemde yağış beklenmediği için biraz daha dikkatli olmamız, suyu daha verimli kullanmamız gerekiyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading