Yandex Metrica
SON DAKİKA
Banka değiştiren emekliler dikkat! Detaylar ortaya çıktı: Eğer banka size bunu yapmak isterse itiraz edin 

Banka değiştiren emekliler dikkat! Detaylar ortaya çıktı: Eğer banka size bunu yapmak isterse itiraz edin 

Emekli vatandaşları emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir sorunla karşı karşıya. Maaş aldıkları bankayı değiştirmek isteyen emekliler, aylıklarına blokaj konulması, promosyonlarının haczedilmesi gibi engellerle karşılaşıyor. Buna karşyın Yargıtay'ın emsal kararı emeklilerin aylığına blokaj uygulanamayacağına işaret ediyor

Gündem

17.03.2024, 18:48

Emekli maaşı promosyonlarının 8 bin lira barajını aşması sonrası, aylık aldığı bankayı değştirmek isteyenler yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. Bankalar borçlu emeklilerin promosyonlarını haczetmeye başladığı yönünde şikayetlerin sayısı bir hayli arttı. Bu şekilde emeklilerin banka değiştirmesi engellenirken, vatandaşlar hukuki açıdan ne yapabileceklerini sorgulamaya başladı

Cübbeli Ahmet Hoca kalp rahatsızlığı geçirdi: Hastaneye kaldırıldı Haberi Görüntüle

"MAHKEMEYE GİDEN KAZANIR"

Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu, Milliyet’e yaptığı açıklamada, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun (YHGK) emekli maaşına bloke konulamayacağı yönünde karar aldığını belirterek, "Mahkemeye gitse hepsi kazanır. Ancak mahkeme süreci uzun sürüyor, masrafları var. Bankaların kendi ayağına kurşun sıkmaması icin emeklilerin geçişine izin vermesi lazım. Devam eden kredi varsa bunun tahsili sağlansın, banka da mağdur olmasın. X bankasından Y bankasına geçildiğinde alacak da orası tarafından tahsil edilsin" diye konuştu.

31 Mart Konya'da otobüsler ücretsiz mı? Seçim günü otobüs, metro... Haberi Görüntüle

"KREDİSİ OLANLAR GEÇİŞ YAPAMIYOR"

Özellikle kamu bankalarından aylık almaya devam edenlerin, şu anda özellerin verdiği promosyonların 10’da 1’i kadar promosyondan yararlandığını vurgulayan Yazıcıoğlu, "Çoğu vatandaşın buralarda kredisi var. Banka ve sigorta kayıtları ile geçişe müsaade etmiyorlar" dedi.

31 Mart'ta Türkiye sandık başında! YSK duyurdu: 32 ilde oy... Haberi Görüntüle

BORÇ MAHSUP UYGULAMASI

Daha önce, o zamanki adıyla Sosyal Sigortalarn Kurumu’nun, aylık ödemeleri için bankalara bedel ödediğini hatırlatan Yazıcıoğlu, "Burada dava devam ederken onu kaldırttık. Emeklileri mağdur eden kamu bankalarının bir an önce yeni bir düzenleyeme gitmesi lazım. SGK’nın bankalarda standart bir promosyon sağlaması lazım. Bunun üzerine çıkan da çıksın" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, kredi borcu olana banka promosyonu verilmemesi, onun yerine borca mahsup edilmesinin de emekli için bir sorun olduğunu vurguladı.

Cübbeli Hoca, İsmailağa Cemaati'nden atıldı mı? Cübbeli Ahmet Hoca neden... Haberi Görüntüle

Sahra tozu geliyor, maskeleri hazırlayın! Uzman isim tarih verdi Haberi Görüntüle

ASIL SORUN TEMSİLDE

Yazıcıoğlu, asıl sorunun emeklilerin temsilinde olduğunu ifade ederek, "Dernek olarak ancak bir yere kadar gidebiliyorsunuz. Biz sendika gibi masada oturamıyoruz. Anayasa’ya göre emeklilerin sendika kurması mümkün değil. Emekliye sendika hakkını kalkınma planlarına yazdırıyoruz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading