Yandex Metrica

Balon balığı tekstil sanayisinde kullanılabilir

Balon balığı tekstil sanayisinde kullanılabilir

Kızıldeniz üzerinden Akdeniz ve Ege'ye göç ederek hızla çoğalan Hint Okyanusu kökenli zehirli balon balığı tehlike saçmaya devam ediyor. Uzmanlar, bu balığı sanayi sektöründe değerlendirmenin yollarını araştırıyor.

Gündem

23.01.2024, 17:38

Bu konu hakkında çalışmalar yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, balon balığının derisinin çok esnek ve sağlam yapıda olduğunu ifade ederek "Hem tekstil ve giyim sanayisinde hem de diğer sektörlerde rahatlıkla kullanılacak bir yapıya sahip." şeklinde konuştu ve balon balığının farklı alanlarda kullanılabileceğine dikkat çekti.

Balon balığının balıkçılığa ve balıkçıların ekonomisine ciddi manada zarar verdiğini vurgulayan Atalay, "Bunun üzerine hem balıkçılarımıza destek hem de sularımızdaki ekosistemin korunması için bir tebliğ yayınladık. İstilacı balon balıklarının ölüsünü teslim eden ruhsatlı balıkçılara büyük balıklar için 5 lira, diğerleri için de 50 kuruş olmak üzere ödeme yapacağız." dedi.

Geçen sene başlayan bu teşvik uygulamasında balon balıklarının sadece büyük boyutta olanlarının kuyruklarını aldıklarına işaret eden Atalay, bu sene ise boyut farkı olmaksızın ve bütün olarak alacaklarını dile getirdi.

KAYNAK: ANADOLU AJANSI

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading