Yandex Metrica

Bakanlıktan fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine flaş ceza! Yeni yasa yolda...

Bakanlıktan fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine flaş ceza! Yeni yasa yolda...

Son dakika haberleri... Adalet Bakanlığı, deprem ve salgın dönemlerinde ürün fiyatı ve kirada fahiş artış yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ön gören yasa için teknik çalışma başlattı.

Gündem

23.01.2024, 20:30

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, Bakanlık, deprem ve salgın dönemlerindeki fahiş fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla yeni yasal düzenleme için harekete geçti. 

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan son yolculuğuna uğurlandı Şehit Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan son yolculuğuna uğurlandı Haberi Görüntüle

2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS CEZASI VERİLECEK

Türk Ceza Kanunu'na (TCK) eklenecek maddeyle, deprem ve salgın dönemlerinde ürünlerin, kiraların fiyatlarında fahiş artış yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Çalışmaları devam eden düzenlemeye göre, TCK'ye yeni bir madde eklenerek, deprem ve salgın dönemlerinde fırsatçılık yapanlara hapis cezası verilecek. Deprem ve salgın dönemlerinde kiraların ve ürünlerin fiyatlarını fahiş oranda artıranlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Ayrıca bu kişilere adli para cezası verilecek.

YSK karara bağladı: 2 il ve 26 ilçedeki başvurular reddedildi YSK karara bağladı: 2 il ve 26 ilçedeki başvurular reddedildi Haberi Görüntüle

İLERLEYEN GÜNLERDE TBMM'YE GELMESİ BEKLENİYOR

Depremler sonrasında kiraların yanı sıra nakliye ve taşınma ücretlerini artıranlar da bu düzenleme kapsamında değerlendirilecek.

Yeni düzenlemenin ilerleyen günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine gelmesi bekleniyor.

Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? Patiswiss yeni CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun eşi mi? Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? Patiswiss yeni CEO'su Elif Aslı Yıldız... Haberi Görüntüle

ÇOK AĞIR CEZALAR ÖNGÖREN DÜZENLEME OLACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 25 Şubat'ta Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, depremlerin ardından ceza mevzuatı ve cezai yaptırımlar konusunda bir hazırlık içerisinde olduklarını belirtmişti.

Bakan Bozdağ, "Çok ağır cezalar öngören düzenlemeler yapacağız ama bu düzenlemeler özel düzenleme olacak, böylesi zamanlarda uygulama imkanı bulacak. Gördük ki mevcut ceza kanunumuz bu konuda yeterli değil." açıklamasında bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading