Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakanlığa son 2 günde gelen koruyucu aile başvuru sayısı 95 bini aştı

Bakanlığa son 2 günde gelen koruyucu aile başvuru sayısı 95 bini aştı

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası tüm Türkiye tek yürek oldu. Deprem sonrası 95 binden fazla aile, 2 günde depremzede çocuklara koruyucu aile olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

Gündem

23.01.2024, 20:25

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 deprem sonrası enkaz altından çıkarılan, korumaya ve bakıma ihtiyaç duyan çocuklara koruyucu aile olmak isteyen binlerce kişi, e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye olarak her sahada varız Haberi Görüntüle

SON 2 GÜNDE KORUYUCU AİLE BAŞVURU SAYISI 95 BİNİ AŞTI

Son 2 günde koruyucu aile olabilmek için başvuran kişi sayısı, 95 bini aştı. Bakanlık yetkilileri, deprem öncesi günde 2-3 başvuru, ayda ise 10 ile 12 başvuru aldıklarını söyledi. Korumaya ve bakıma muhtaç çocukların bakanlık gözetiminde hastanelerde tedavilerinin sürdürüldüğü, ilk olarak çocukların ailelerine ulaşmak için çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Bakan Fidan'dan KYB'ye PKK uyarısı: Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ediyor Haberi Görüntüle

İHTİYAÇ OLMASI DURUMUNDA YANINIZA BİR ÇOCUK ALABİLİR MİSİNİZ?

Bakanlık yetkilileri, mevcut ve onaylanmış koruyucu ailelerle de temas kurduklarını belirterek, 'İhtiyaç olması durumunda, yanınıza yeni bir çocuk alabilir misiniz?' sorusunu yönelttiklerini belirtti. Yetkililer, koruyucu aile olabilmek için başvuranların en az 3 aylık denetim sürecine tabi olacağını vurgulayarak, başvuruları değerlendirildikten sonra şartları sağlayanların koruyucu aile statüsüne alınacağını kaydetti.

Bağdat'ta kritik güvenlik zirvesi! İşte Türkiye'nin Irak'a ileteceği talep Haberi Görüntüle

ŞARTLAR NELERDİR?

Öte yandan koruyucu aile olmak isteyenler için evlilik şartı aranmıyor. Koruyucu aile olmak isteyen bireylerde T.C. vatandaşı olmak, sürekli Türkiye'de ikamet ediyor olmak, 25 ile 65 yaş arasında olmak, en az ilkokul mezunu olmak, düzenli bir gelire sahip olmak ve çocuğun biyolojik anne- babası ya da vasisi olmamak şartları aranıyor. Koruyucu olmak isteyenler, ikamet ettikleri ildeki aile ve sosyal hizmetler il müdürlükleri ile e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading