Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Varank'tan İBB Başkanı İmamoğlu'na tokat gibi cevap!

Bakan Varank'tan İBB Başkanı İmamoğlu'na tokat gibi cevap!

Geçtiğimiz gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, su faturalarına yüzde 7 KDV indirimi yapıldığını ancak büyükşehir belediyelerinin su temin maliyetinde yıllık yüzde 100'den fazla artış olduğunu ifade etmişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan İmamoğlu'nun sözlerine tokat gibi cevap geldi.

Gündem

23.01.2024, 18:50

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KDV'lerde indirim müjdesinin ardından belediyeler de ardı ardına indirimi uygulamaya koymuştu. İBB'den de KDV indiriminin su faturalarına yansıtılması istendi.

31 Mart Gaziantep'te otobüsler ücretsiz mi? Seçim günü (bugün) GAZİRAY,... Haberi Görüntüle

'KDV'DE İNDİRİM YAPILDI ANCAK...'

Konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ekrem İmamoğlu, "Önemli bir bilgilendirme! Suda KDV indirimi %7 oranında yapıldı ancak Büyükşehir Belediyelerinin su temin maliyeti 1 yılda %100’den fazla arttı. Elektrik, doğalgaz ve su faturalarınızı yan yana koyun, hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin" ifadelerine yer verdi.


MUSTAFA VARANK'TAN TOKAT GİBİ CEVAP

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı açıklamaya cevap verdi . Varank, 

''KDV indirimini vatandaşa yansıtmayıp cebe atmak için yapılan bu açıklama bir fecaat! Hükümetimiz, İstanbula hizmet etsin diye İBB'ye genel bütçeden 25 milyar TL gönderiyor. Ayrıca, İBB çöpten ürettiği 1,2 milyar kwh elektriği satıp para kazanmak yerine bedava İSKİ'ye verebilir.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading