Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Varank CES 2023'te! TOGG standını ziyaret etti

Bakan Varank CES 2023'te! TOGG standını ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023'te oluşturduğu 'Dijital Mobilite Bahçesi'ni ziyaret etti.

Gündem

23.01.2024, 20:17

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023'te oluşturduğu 'Dijital Mobilite Bahçesi'ne gitti. 

Düğüm dizisi 9. bölüm ne zaman çıkacak? Düğüm bitti mi?... Haberi Görüntüle

BAKAN VARANK TOGG'UN STANDINI DENETLEDİ 

TOGG'un CES 2023'te oluşturduğu 'Dijital Mobilite Bahçesi' hakkında Gürcan Karakaş'tan bilgi alan Varank, TOGG'un 'Beyond X' adı ile gösterilen ve mobilitenin yarından sonrasına ilişkin ipuçları veren alanını deneyimledi. 

Bakan Varank, burada bulunduğu incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Togg'un fuarda bu seneki konseptinin, dönüşen otomotiv endüstrisinin geleceği noktayı gösterdiğini belirtti. 

Orman Haftası ne zaman, hangi tarihte olacak 2024? Orman Haftası'nda... Haberi Görüntüle

TOGG GELECEĞE DAİR PLANLARINI ORTAYA KOYUYOR 

Varank, firmanın otomotiv endüstrisinin değişimi ve dönüşümüne vurgu yaptığı yaptığını belirterek şu sözlere yer verdi: 

Geçen sene bu fuara 2 bin 400 katılımcı başvurmuştu. Bu sene 3 binin üzerinde firma, geleceğe dönük geliştirdikleri teknolojileri burada dünyaya sergiliyor. Togg da yine bu sene endüstride geldiği noktayı, geleceğe dair planlarını ortaya koymuş oluyor.

27-28 Mart Erzurum, Ardahan, Kars okullar tatil mi? Yarın Erzurum,... Haberi Görüntüle

'TOGG'UN VİZYONUNUN NE KADAR ZAMANLI OLDUĞUNU GÖRDÜK'

Fuarda geçen sene mobilite ve otomotiv sektöründen çok fazla firma olmadığına dikkati çeken Varank, "Bugün geldiğimiz noktada etrafta otomobil markalarını, traktör markalarını görebiliyoruz. Aslında Togg'un geçen sene ortaya koyduğu vizyonun da ne kadar zamanlı olduğunu bu sene görmüş oluyoruz." diye konuştu.

Varank, Türkiye'nin otomobili projesi başladığında "bir otomobilden daha fazlası" olduğuna ilişkin vizyonun ortaya konulduğunu anımsatarak, bu vizyon ışığında geliştirilen teknolojilerle artık otomobilin insanları bir yerden bir yere götüren araçlar olmaktan ziyade bir yaşam alanı deneyimi sunduğunu ifade etti.

TOGG'un uzun vadeli hedeflerine de değinen Varank şu ifadelere yer verdi: 

Gürcan Bey'in daha önce ilan ettiği, Sayın Cumhurbaşkanımızın da Togg'un kampüsünün açılışında söylediği gibi, şubat ayının ikinci yarısında ön siparişler başlayacak, mart ayının sonuna doğru da artık otomobilleri Türkiye'nin yollarında görmeye başlayacağız. Hedefimiz sadece Türkiye değil, biz Avrupa'da da bu akıllı cihazlarımızı göstermek, bunların satışını yapmak istiyoruz. Onun için bu tip etkinlikler çok önemli.

Zehir tacirlerine izin yok! 53 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı Haberi Görüntüle

TOGG STANDINA YOĞUN İLGİ VAR 

Mustafa Varank, CES 2023'te Togg standına yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, "Herkes Togg'un buradaki dijital deneyimini görmek için sıraya giriyor. Böyle bir başarıya imza atmak gerçekten önemli, bizim açımızdan da mutluluk verici. Biz hem o heyecanı yaşamak hem de Türkiye'den buraya gelen diğer firmalara destek olmak için fuardayız." dedi.

Plakalardan TC'yi silen belediye başkanı Akdeniz'de kanton kurmaya hazırlanıyor Haberi Görüntüle

2 YIL İÇİNDE İHRACATI YAPILACAK 

Togg'un ihracat hedeflerini de paylaşan Varank, şunları kaydetti:

Öncelikle biz Türkiye'nin otomobili Togg'u Türkiye'de piyasaya çıkarmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. İnşallah Türkiye'de satışa çıktıktan sonra 2 yıl içinde ihracata başlama hedefi var. Bunun için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bu araçların tip onaylarını farklı ülkelerden alabilmek için başta Avrupa olmak üzere çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu anda halihazırda dünyanın farklı bölgelerinden, farklı ülkelerinden talepler var. Orta Doğu'dan, Orta Asya'dan, Avrupa'dan 'biz bu aracı nasıl satın alabiliriz, nasıl bayisi olabiliriz' diye yoğun bir ilgi var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading