Bakan Uraloğu İstanbul-Şam uçuşlarının detaylarını paylaştı! Kaç sefer düzenlenecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İstanbul-Şam arası uçuşların detaylarını paylaştı. İstanbul-Şam uçuşları, Türk Hava Yolları tarafından haftada üç gün düzenlenmeye başlanırken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden bir ekip Suriye’de saha ziyaretleri ve denetimler yapacak.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ile Şam arasındaki uçuşların başladığını duyurdu. Türk Hava Yolları tarafından gerçekleştirilen ilk uçuşun ardından Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden bir teknik ekibin de Suriye’ye gittiğini belirtti. 

SEFERLER HAFTADA 3 GÜN DÜZENLENECEK  

Bakan Uraloğlu, kış dönemi boyunca 23 Ocak-27 Mart tarihleri arasında İstanbul-Şam seferlerinin salı, perşembe ve pazar günleri haftada 3 gün gerçekleştirileceğini açıkladı. Uçuşların İstanbul’dan saat 09.00’da kalkacağı, Şam’dan ise 13.00’te havalanacağı ifade edildi.

UÇUŞLAR VFR ŞARTLARINDA GERÇEKLEŞECEK  

İstanbul-Şam uçuşlarının görerek uçuş (VFR) şartlarına uygun olarak düzenlendiği ve uçuşların gündüz saatlerinde yapılacağı belirtildi. Ayrıca, uçuşların yapılabilmesi için gerekli izinlerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Suriye Havacılık Otoritesi tarafından tamamlandığı açıklandı.

TEKNİK EKİP SİVİL HAVACILIK GÖREVDE  

İlk uçuşla birlikte Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden teknik bir heyet de Şam’a gitti. Uraloğlu, bu ekibin Suriye’deki saha ziyaretlerini ve denetimleri pazar gününe kadar sürdüreceğini bildirdi. Ayrıca, daha önce Halep ve Şam Havaalanlarında incelemeler yapıldığı vurgulandı.

YENİ SEFERLERİN ÖNEMİ  

Bakan Uraloğlu, İstanbul-Şam uçuşlarının sadece iki ülke arasındaki hava ulaşımını artırmakla kalmayıp, aynı zamanda Suriye’deki havacılık altyapısının da iyileştirilmesi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

Avatar
Berşan Taşkaya