Yandex Metrica

Bakan Soylu'dan Yunanistan'a sert tepki: Barbarlık, canilik

Bakan Soylu'dan Yunanistan'a  sert tepki: Barbarlık, canilik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmir'in Çeşme ilçesi Karaada açıklarında Yunan Sahil Güvenliği tarafından denize atılan üç göçmeden ikisinin kurtarıldığını, birinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Barbarlık, canilik... Çeşme Karaada açıklarında Yunan Sahil Güvenliği, 3 göçmeni denize attı, 2'si kurtarıldı, 1 göçmen hayatını kaybetti. Özgürlük ve insan hakları havarisi Avrupa Birliği uyusun. Cani Frontex de hesap vermeli" dedi.

Gündem

23.01.2024, 18:44

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunan Sahil Güvenliği tarafından üç göçmenin denize atıldığını, İzmir'in Çeşme ilçesi Karaada açıklarında bu göçmenlerden ikisinin kurtarıldığını, birinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Barbarlık, canilik... Çeşme Karaada açıklarında Yunan Sahil Güvenliği, 3 göçmeni denize attı, 2'si kurtarıldı, 1 göçmen hayatını kaybetti. Özgürlük ve insan hakları havarisi Avrupa Birliği uyusun. Cani Frontex de hesap vermeli" dedi.

Soylu, kurtarılan bir göçmenle yapılan görüşmenin görüntülerini de paylaşımına ekledi. Kurtarılan göçmen, Yunanistan polisinin cep telefonlarını ve paralarını aldığını, bir yakınının yüzme bilmediğini söylemesine rağmen Yunan Sahil Güvenlik görevlilerinin bunu dikkate almadığını ve kendilerini denize attığını anlattı.

Önce tatile sonra hapise! Sahte rapor alıp tatile gidenler dikkat! Onlarca yıl ceza alabilirsiniz! Önce tatile sonra hapise! Sahte rapor alıp tatile gidenler dikkat!... Haberi Görüntüle

TÜRK SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI KURTARDI

Yakınının boğulduğunu bildiren göçmen, yanında bulunan diğer kişiyle yüzerek adaya ulaştığını ve Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin kendilerini kurtardığını söyledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı açıklamasında da bugün saat 11.20'de Karaada'da düzensiz göçmen olduğunun saptandığı, bölgeye Sahil Güvenlik botunun sevk edildiği ve düzensiz göçmenlerin ada üzerinde kurtarıldığı belirtildi.

Yağmur Sarnıç intihar mı etti, neden? Yağmur Sarnıç son durumu nasıl? Yağmur Sarnıç intihar mı etti, neden? Yağmur Sarnıç son durumu... Haberi Görüntüle

KAYIP GÖÇMEN İÇİN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Bir düzensiz göçmenin kayıp olduğunun öğrenilmesinin ardından bölgeye 2 Sahil Güvenlik botu daha gönderildiği aynı zamanda bir dalış timi, bir Sahil Güvenlik uçağı ve jandarmaya ait bir insansız hava aracının sevk edildiği belirtilen açıklamada, arama kurtarma faaliyetlerine başlandığı da kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Düzensiz göçmenlerle yapılan ayrıntılı mülakatta, 31 Ocak'ta Yunanistan unsurları tarafından gece saatlerinde 3 kişi olarak doğrudan denize atıldıkları, 2 düzensiz göçmenin yüzerek kendi imkanları ile karaya çıktığı, bir düzensiz göçmenin ise kayıp olduğu beyan edilmiştir. Kayıp olduğu değerlendirilen bir düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla bölgede başlatılan arama-kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir. Olayla ilgili Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading