Yandex Metrica

Bakan Soylu'dan Tunç Soyer'in hadsiz sözlerine sert tepki: Cehalettir, kutuplaştırmadır

Bakan Soylu'dan Tunç Soyer'in hadsiz sözlerine sert tepki: Cehalettir, kutuplaştırmadır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarında kullandığı ifadelere sert tepki göstererek, 'Siz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın söylediklerine bakmayın. Onlar bu konuda cehalet içerisindedir. Osmanlı ile kendi geçmişimizi ihanetle suçlayan anlayışı elbette kimsenin kabul etmesi mümkün değil, doğru da değil. O bir cehalettir, tam kutuplaştırma ve kamplaştırmadır. O geçmişine, soyuna, sopuna bühtan etmektir. Elbette kınanacak bir hadisedir, kınıyoruz.' dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:13

Mardin'deki temasları kapsamında Dargeçit ilçesine geçen Bakan Soylu, Midyat Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla görüştü, sorun ve talepleri dinledi, karşılaştığı çocuklarla ilgilendi.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SELAMINI İLETTİ

Gençlere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Soylu, bu bölgede yaşayan vatandaşların, gençlerin, anne ve babaların geçmişte yaşadığı sorunlara işaret etti.

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

'BU ÜLKENİN VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYUN'

Süleyman Soylu, "Kimi çoluk çocuğunu kimi geleceğini kimi geçmişi ve geleceği arasındaki ilişkiyi kimi okulunu, öğretmenini, işini, doktorunu, hastanesini, dükkanında kazanacağını kaybetti. Maalesef böyle bir zaman diliminden geçtik. Gençler size söylüyorum, Müslümanlığınızla, Kürtlüğünüzle, dilinizle gurur duyun, bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyun." diye konuştu.

Besim Şişman kimdir? Besim Şişman Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri mi olacak? Besim Şişman kimdir? Besim Şişman Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri... Haberi Görüntüle

'NE IRAK'A NE İRAN,A NE DE SURİYE'YE SIRTIMIZI DÖNERİZ'

Soylu, ülkenin gençlerinin imkan verildiğinde yapamayacağı iş olmadığını belirterek, bugün ülkenin batısında ne varsa doğusunda da olduğunu, belki daha fazlasının olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin etrafındaki coğrafyadan da sorumlu olduğuna dikkati çeken Soylu, şu görüşleri paylaştı:

Ne Irak'a ne İran'a ne Suriye'ye sırtımızı döneriz. Ne Orta Doğu'ya ne Balkanlar'a, Afganistan'a hiçbirine sırtımızı dönmeyiz, çünkü onların hepsinin ümidi bu büyük coğrafyadır. Şunu bir kardeşiniz, Türkiye'nin İçişleri Bakanı, Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak söylüyorum, biz göremesek de inşallah siz göreceksiniz. Anadolu coğrafyası, Diyarbakır'dan İstanbul'a kadar bu topraklar, Suriye'ye, Irak'a, Afganistan ve Pakistan'a huzur ve barışı getirecek. Bunu 600 yıl boyunca sağlayan ecdadın torunlarıyız.

Kış geri geliyor! Meteoroloji'den 6 kent için alarm verdi: Sıcaklıklar bir anda düşecek Kış geri geliyor! Meteoroloji'den 6 kent için alarm verdi: Sıcaklıklar... Haberi Görüntüle

Duygu Nebioğlu'nun ablası kim? Ablasının babası kim? Metin Akpınar'ın kızının ablasının ünlü babası kim? Duygu Nebioğlu'nun ablası kim? Ablasının babası kim? Metin Akpınar'ın kızının... Haberi Görüntüle

'CEHALET VE KUTUPLAŞTIRMADIR'

Soylu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarında kullandığı ifadelere sert tepki göstererek şunları aktardı:

Siz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın söylediklerine bakmayın. Onlar bu konuda cehalet içerisindedirler. Osmanlı ile kendi geçmişimizi ihanetle suçlayan anlayışı elbette kimsenin kabul etmesi mümkün değil, doğru da değil. O bir cehalettir hakikaten, tam kutuplaştırma ve kamplaştırmadır. O geçmişine, soyuna, sopuna bühtan etmektir. Elbette bu kınanacak bir hadisedir ve bunu kınıyoruz. Kem söz sahibine haizdir bu kadar basit.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading