Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'a YSK yanıtı: Belki bu açıklamayı okursanız hataya tekrar düşmezsiniz

Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'a YSK yanıtı: Belki bu açıklamayı okursanız hataya tekrar düşmezsiniz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin çağrıda bulunmuş ve YSK iddialarını açıklamasını istemişti. Soylu, Kılıçdaroğlu'na sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Soylu, "Sayın Kılıçdaroğlu; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz MERNİS üzerinden YSK'ya veri aktarımının teknik detaylarını basın açıklamasıyla anlatacak. Belki bu açıklamayı okursanız seçim kütüklerinde nasıl bir uygulama yapıldığını öğrenir ve bu hataya tekrar düşmezsiniz" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:40

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Soylu sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

Deprem uzmanı Selim'den o fayla ilgili uyarı: 24 ilin merkezinden... Haberi Görüntüle

BUNDAN VAZGEÇMEK DE BİR ERDEMDİR

CHP Genel Başkam Kılıçdaroğlu’nun,“Bizim elimizdeki seçmen bilgileri, Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde yok.” ifadeleri, bugün genel başkan yardımcıları tarafından yalanlanamadığı için düzeltilmeye çalışıldı.

Bu, CHP açısından sevindirici bir gelişme olabilir, hepimiz insanız ve hata yapabiliriz!

Bazen siyasette, konuşma şehveti ve güç zehirlenmesi ile bu tür durumlar yaşanabilir. Bundan vazgeçmek de bir erdemdir.

CHP Genel Başkan Yardımcıları, bugün yaptığı açıklama ile CHP Genel Başkam'nın ifade ettiği sözlerin doğru olmadığını, yani kendilerinde YSK'dan daha fazla bilgi olmadığını net bir şekilde ortaya koymuş, ellerinde bulunan bilgilerin YSK’nın siyasi partiler ile paylaştığı seçmen kütüğü bilgisi analizi olduğunu, ifade etmeye çalışmışlardır.

Refah Partisi'nden ayrılıp AK Parti'ye katılmıştı! Suat Pamukçu anlattı: Erdoğan'a... Haberi Görüntüle

ÇAĞRIMIZA CEVAP VERİP, "ÖZÜR" DİLESEYDİ

Aslında bu; "Bizim Genel Başkanımız yanlış bir cümle söyledi ve biz bunu tevil ediyoruz, düzeltiyoruz." demektir.

Keşke bunu, kamuoyunda seçmen listeleri konusunda büyük bir iddia ile şaibe oluşturmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu yapmış olsaydı ve çağrımıza cevap verip, "özür" dileseydi. Halkımız bilgedir, inanıyoruz ki bu yanlışı mazur görür, özrünü kabul ederdi.

Bu vesileyle Genel Başkanlarını düzeltme açıklaması yapan, CHP Genel Başkan Yardımcısı kardeşimize iki çift sözüm var:

Elbette Türkiye ilk kez seçime gitmiyor. YSK tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde seçmen kütükleri bir seçim döneminde seçime girmeye hak kazanan siyasi partiler ile 2 kez paylaşılır.

Siyasi partilere bu seçmen listesinin verilmesinin amacı kontrol etmeleri, varsa hataların düzeltilmesi ve seçim çalışmalarını yapabilmelerinin temini içindir.

Batılı ülkelere 'münafıklar' diyen Erdoğan: İsrail'in sadece İsrail olmadığını bilmiyorlar... Haberi Görüntüle

CHP, BÖYLE BİR ÇALIŞMAYI İLK KEZ YAPIYOR

Anlaşılıyor ki CHP, böyle bir çalışmayı ilk kez yapıyor. Elbetteki partiler seçmen kütükleri üzerinden analiz, günümüzün deyimiyle veri madenciliği yapabilirler.

Belki Genel Başkan Yardımcısı kardeşimiz eski uygulamayı bilmiyor olabilir; bugün siyasi partilerin genel merkezlerine verilen listeler biz gençlik kollarındayken, ilçe seçim kurulu tarafından seçime girmeye hak kazanan siyasi partilerin ilçe teşkilatlarına gönderilirdi. Yine her ilçe teşkilatı, aynı usulle bu çalışmaları yapardı.

Bunun yanı sıra bütün seçimlerde seçmen listeleri askıya çıkar; muhtarlar, seçmenler ve siyasi partiler tarafından bu listeler kontrol edilir, adres yanlışlıkları vb. maddi hatalar varsa, düzeltilir.

Anlıyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu, boyundan büyük laf etmiş, partisi de bugün yaptığı açıklamayla usûl bilmeyen Kılıçdaroğlu'nu kurtarmak için uğraşmıştır.

Gazeteci Nuray Başaran kurultay gecesi CHP'de yaşananları anlattı: 'İmamoğlu'na küfürlü... Haberi Görüntüle

NUFÜS MÜDÜRLÜĞÜ TEK TEK ANLATACAK

.Sayın Kılıçdaroğlu;

Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğümüz MERNİS üzerinden YSK’ya veri aktarımının teknik detaylarını bir basın açıklamasıyla anlatacak.

Belki bu açıklamayı okursanız seçmen kütüklerinde nasıl bir uygulama yapıldığını öğrenir ve bu hataya tekrar düşmemiş olursunuz.

Hatırlayabildiğim kadarıyla bir zamanlar İBB adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, bu bilgiçliklerinden dolayı (,Kağıttepe”de(!) kendine oy dahi kullanamamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading