Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Soylu'dan CHP'ye 'Stalin' göndermesi: 14 Mayıs'ı sahiplenmesi...

Bakan Soylu'dan CHP'ye 'Stalin' göndermesi: 14 Mayıs'ı sahiplenmesi...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmir'de katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını cevapladı. 'CHP'nin 14 Mayıs'ı sahiplenmesine ne diyorsunuz' sorusuna yanıt veren Soylu, 'Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'ı sahiplenmesi Stalin'in kapitalizmi anlatması gibi bir şey' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:22

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de katılığı bir programda gazetecilerin sorularına yanıt verdi. 'CHP'nin 14 Mayıs'ı sahiplenmesine ne diyorsunuz' sorusuna cevap veren Soylu tüm salonu kahkahaya boğdu.

CHP’li Ersin Şentürk istifa sonrası bombaladı: Adayları dolar dolu poşetler... Haberi Görüntüle

STALİN'İN KAPİTALİZMİ ANLATMASI GİBİ BİR ŞEY

İşte Bakan Soylu'nun tarihi cevabı:

Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'ı sahiplenmesi Stalin'in kapitalizmi anlatması gibi bir şey. Şimdi 14 Mayıs bir halk harekatıdır. İsmi de beyaz ihtilaldir ve halkın hepsini kapsayan bir ihtilaldir.

14 Mayıs bu ülkede insanların özgürlüklerine, demokrasisine, hürriyetine bu ülkede Kuran-ı kerimin okunmasını yasaklayanlara karşı milletin kendi dinine, kendi inancına, kendi değerlerine sahip çıkmasının adıdır.

Bunu engelleyen de CHP'dir. Cumhuriyet Halk Partisi milletin değerleriyle kavgalı bir siyasi partidir. Bu kadar açık ve net.

Rahmetli Menderes'e 'sizi ben bile kurtaramam' diyen bir anlayışı ortaya koymuş, darbecileri tahrik edip keşif yaptırıp Türkiye'de darbe yaptırmışlardır. 14 mayıs halk iktidarını hazmedememişlerdir. Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarı millet iktidarıdır, Halk iktidarıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading