Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Soylu'dan altılı masaya ilişkin bomba sözler: Akşener girdiği her oluşumu dağıtır

Bakan Soylu'dan altılı masaya ilişkin bomba sözler: Akşener girdiği her oluşumu dağıtır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, altılı masaya ilişkin çarpıcı sözler sarf etti. Altılı masanın menfaat odaklı olduğunu belirten Bakan Soylu, Meral Akşener için ise ''Girdiği her yerde güvensizlik oluşturduğu aşikârdır. Ben merkezli ve dağıtıcı bir rolü olduğu da aşikârdır.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:15

Yeni yıla Şırnak'ta Mehmetçik ile beraber giren ve eli kanlı tgerör örgütlerine meydan okuyan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sabah gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin terörden asayişe, kadına şiddetle mücadeleden göç meselesine kadar katettiği yolu rakamlarla ele alan Bakan Soylu, altılı masaya ilişkin çarpıcı sözler sarf ederken Meral Akşener için ise ''Girdiği her oluşumu dağıtır'' dedi. İşte Bakan Soylu'nun gündeme ilişkin açıklamaları...

Katilin oğlu Bülent Cihantimur kameraları görünce kaçtı Haberi Görüntüle

TERÖRİST SAYISI 120'YE DÜŞTÜ

Terörist sayısını 120'ye düşürdüklerinin altını çizen Bakan Soylu, ''Tüm dünyada olumsuzlukların en çok arttığı, bölgesel krizlerin ve istikrarsızlıkların doruk noktaya çıktığı, terör örgütlerinin batılı gelişmiş ülkeler tarafından araçsallaştırılmasının zirve yaptığı, terör örgütlerine eskiden el altından yapılan yardımların bugün alenen ve en yüksek seviyede yapıldığı, Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması için organizasyonlar ve fonlar kurulduğu bir dönemde, Türkiye her alanda önemli başarıları ortaya koymuştur. Yılda 5558 kişinin katılım yaptığı PKK'ya, 2022 yılında sadece 54 kişi katılmıştır. 2016 temmuz ayında yaklaşık 2.475-2.780 bandında tahmin edilen yurt içi terörist sayısı bugün 120 civarına gelmiştir. 2016 yılında, taciz ateşinden bombalı eyleme kadar farklı başlıklarda yılda 3.542 terör eylemi gerçekleşiyordu.Bu sayı azaldı, 2022'de 178'le kapandı. Uyuşturucu madde bağlantılı ölümler, 2017'de 941'di. 2022 yılı kasım ayı verilerine göre 146'dır. Sayılar siyaset yapmaz, yalan da söylemez.'' dedi.

Turgut Altınok'tan Mansur Yavaş'a sert sözler: 'Belediyeyi batırdı' Haberi Görüntüle

HEDEFİMİZ 'SIFIR' ŞİDDET

Türkiye'nin kanayan ayrası olan kadına şiddetle ilgili konuşan Bakan Soylu, ''Kades programımıza İtalya'da ödül verilmesi, bu işin küreselliğinin en açık delilidir. Eskiden sıradan bir asayiş başlığı olarak görülen bu meseleyle ilgili Türkiye, 6284 sayılı kanundan itibaren özel bir gayret ortaya koyuyor. 2015'te yıllık 360 kadın cinayetini konuşuyorduk, bu yıl 271 seviyesine indik. Fakat sorun sadece cinayet sayısı değil, bir de şiddet var. Kades programımızı şu ana kadar 4.7 milyon kadın cep telefonlarına indirdi. Bu 4.7 milyon ihbar kanalı, 4.7 milyon göz demektir. Öte yandan Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi ile vaka takibi yapıyoruz. Sadece ihbar kanalıyla değil, toplumsal farkındalık alanıyla da ilgileniyoruz. "Kadına El Kalkamaz" adlı bir kampanya başlattık ve bu çerçevede şu ana kadar tam 8.2 milyon erkeğe temel farkındalık eğitimlerimizi ulaştırdık. Nasıl bir gayret içinde olduğumuzun, bu meseleyi nasıl ciddiye aldığımızın belki de en net göstergelerinden biri de budur. Tüm bu adımların, çabanın sonucunu alıyoruz ve sadece bir slogan olarak değil, inanarak söylemek isterim ki bu konuda hedefimiz "Sıfır Şiddet"'tir ve biz bu hedefi yakalayacağımıza inanıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

2024 Sultangazi iftar çadırı nerede? Sultangazi'de iftar çadırı kurulacak mı,... Haberi Görüntüle

''KILIÇDAROĞLU CAHİLLİĞİNİ ÇETELERDEN ALDIĞI SUFLELERLE ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR''

''Kılıçdaroğlu pekçok konuda olduğu gibi uyuşturucu mücadelesinde de cahildir ve bu cehaletini, bizatihi organize suç çetelerinin adamlarından aldığı suflelerle örtmeye çalışmaktadır.'' diyen Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı; ''Bu ülkede uyuşturucu ticareti yapan 112 organize suç çetesi çökertilmiştir ve uyuşturucu imal ticaret suçuna ilk kez bulaşan şüpheli sayısı, 2018 yılından itibaren azalışa geçmiştir. 2022 yılı Avrupa uyuşturucu raporuna göre, 1 milyon kişi başına, uyuşturucu bağlantılı ölüm sayısı, dünya genelinde 35, Avrupa genelinde 16.7, ABD'de 324 Türkiye'de ise 4.7'dir. Toplam sayı olarak da ülkemizde 2017'de uyuşturucudan hayatını kaybedenlerin sayısı 941'dir. Verilen mücadele neticesinde her yıl azalarak bu sayı 2021'de 270'e düştü. 2022'de bu rakam146'dır. Bunlar sizce uyuşturucu ile mücadelede başarısız olan bir ülkenin verileri olabilir mi?''

2024 MANİSA-TURGUTLU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Turgutlu'da hangi... Haberi Görüntüle

''AKŞENER GİRDİĞİ HER OLUŞUMU DAĞITIR''

Cumhur İttifakı her yönüyle bir değerler ittifakıdır. Tarihimizi, medeniyetimizi, milletimizi, gelenek ve göreneğimizi, inancımızı ifade etmektedir. Bir mücadeleyle bir milletin nasıl muasır ve muzaffer olduğunu ifade etmektedir. Cumhur İttifakı'nın içinde Selçuklu da vardır, Osmanlı da vardır, güzel Cumhuriyetimiz de vardır, Buhara da vardır, Mekke-i Mükkereme de vardır, Çanakkale'de vardır, Dumlupınar da vardır. Böyle bir değerler zemini üzerine oturmuştur. Oysa 6'lı masa, tam da batının istediği gibi, değerleri karmaşıklaşmış, sadece menfaatlere odaklanmış, tarihini, bugünü ve geleceğini umursamaz bir yapıya sahiptir. Cumhur İttifakı hasbidir, Millet İttifakı ise hesabîdir. Çizdiği siyasi çerçeve içerisinde Akşener'in girdiği her yerde güvensizlik oluşturduğu aşikârdır. Ben merkezli ve dağıtıcı bir rolü olduğu da aşikârdır. Vefadan yoksun olduğu da aşikârdır. Siyaseti hakkaniyetle izleyen herkes, bunu açıkça görür. Haliyle Aziz milletimiz de bunları görüyor, biliyor, yaşanmışlıkları var ve bu anlamda doğru bir feraseti var. Geri kalanı 6'lı masanın sorunudur.

Teröre BOZDOĞAN darbesi! 15 ilde 139 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN, TÜRKİYE'Yİ HAYALLERLE BULUŞTURDU''

20 yıllık iktidarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birçok alanda başarılı işlere imza atarak Türkiye'yi belli bir seviyeye getirdiğine vurgu yapan Bakan Soylu, ''20 yıldır yaşanan bir gerçeklik var. Recep Tayyip Erdoğan'ın nasıl bir Türkiye devraldığını hepimiz biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaş kuyruklarıyla, hastane kuyruklarıyla, yurtdışından borç isteme heyetleriyle resmedilen bir Türkiye'yi, hayalleriyle buluşturdu. Şimdi de Cumhur İttifakı'yla hep birlikte 2023'e yani Türkiye Yüzyılı'na adım atıyoruz. Varsın Kılıçdaroğlu görmesin, hem milletimiz hem de dünya, büyüyen Türkiye'yi görüyor. Milletimiz, bu samimiyetimizi görüyor, milletimiz çalışkanlığımızı görüyor, milletimiz emin, bilge ve güçlü liderimize inanıyor.'' şeklinde konuştu.

2024 MUĞLA-FETHİYE SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Fethiye'de hangi... Haberi Görüntüle

''39 AİLE EVLADINA KAVUŞTU''

Bugüne kadar 39 ailenin evladına kavuştuğunu belirten Bakan Soylu, ''2022 yılında 884 terörist etkisiz hale getirildi. 106 ölü, 647 sağ, 131 teslim oldu. İkna çalışmaları kapsamında 124 örgüt mensubu, ikna ile teslim oldu. 2016'dan bugüne kadar toplam 2 bin 225 terörist teslim oldu. Ailelerle görüşülerek yapılan ikna çalışmaları ile 2016'dan bu yana bin 188 teröristin teslim olması sağlandı. Diyarbakır Anneleri 1218. gününde 349 aile evlat nöbeti tutmaya devam ediyor ve bugüne kadar 39 aile evladına kavuştu.'' dedi.

23 kent teyakkuzda! İstanbul ve Ankara Valiliği'nden fırtına uyarısı Haberi Görüntüle

FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile mücadele konusuna değinen Bakan Soylu, ''2022 yılında örgüte yönelik 11 bin 544 operasyon yapıldı ve bu operasyonlarda 17 bin 515 kişi gözaltına alındı, 2 bin 366 kişi tutuklandı. Bugüne kadar 102 bin kişi tutuklandı, cezaevlerinde halen 17 bin 511 kişi tutuklu/hükümlü bulunuyor. 240 bin şahsın dosyası karara bağlandı.'' dedi.

23 Mart Erdoğan Ankara mitingine kaç kişi katıldı? AK Parti-Cumhurbaşkanı... Haberi Görüntüle

KAÇ SURİYELİ DÖNÜŞ YAPTI

2018'den bu yana 1 milyon 286 bin 276 düzensiz göçmenin yakalandığını belirten Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı; ''2022 yılında 48 bin 165'i denizlerde olmak üzere toplam 278 bin 313 düzensiz göçmen yakalandı. 8 bin 788 organizatör gözaltına alındı. Bugüne kadar ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 538 bin 654. Türkiye'de kayıt altına alınan Suriyeli sayısı 3 milyon 543 bin 837. 2018'den bugüne kadar 1 milyon 928 bin 947 düzensiz göçmenin ülkemize girişi engellendi. 2018'den bu yana 1 milyon 286 bin 276 düzensiz göçmen yakalandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading