Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Soylu: 'Ağır hasarlı binalara girmek yasaklandı'

Bakan Soylu: 'Ağır hasarlı binalara girmek yasaklandı'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu "Bölgede deprem hareketliliği devam ediyor. Ağır hasarlı binalara girmek yasaklandı." dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:28

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde Türkiye'yi derinden etkileyen depremlerden sonra yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır mitingi saat kaçta, bugün mü başlayacak? 27... Haberi Görüntüle

7 BİN 242 SARSINTI YAŞANDI 

Soylu, Hatay merkezli depremde 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 18'i ağır, 562 kişinin yaralandığını ifade etti. 

Bakan Soylu'nun açıklamaları şu şekilde; 

16 günde 7242 sartıntı yaşandığını dile getiren Bakan Soylu, "Evi az hasarlı olan bir vatandaşımız orta hasar ve ağır hasar görüyorsa evinde ekipler tekrar gidecek. Bu karar nihaileşene kadar da hiçbir işlem yapılmayacak. Acil yıkılacak binalara girilmesi kesinlikle yasaktır. Benim orada eşyam var yarım saat gireyim gibi bir durum söz konusu değildir. Dünkü deprem bize gösterdi ki deprem hareketliliği devam etmektedir." dedi. 

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu ne kadar, kaç TL reklam... Haberi Görüntüle

"EŞYA YARDIMLARI İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK"

Ağır hasarlı binalar hakkında geçmişten işleyen bir prosedür olduğunun altını çizen Soylu, "Ağır hasarlılara girmek de risklidir, girmemek doğru olandır. Önceki prosedüre göre yetkinlik gerektiren bir konudur. Bir binaya girip girilmemesi için kısıtlı süre için verilir. Yaptığımız değerlendirme ile buraya kısa süreli girilmesi de yasaklanmıştır. Yeni bir karara göre girişlere izin verilmeyecektir. Bakanlıklarımız eşya yardımları için gerekli adımları atacak." ifdelerini kullandı. 

Ramazan Bayramı tatili başlangıç ve bitiş tarihleri ne? Ramazan Bayramı... Haberi Görüntüle

"İNSANLARIN AHI TUTAR"

Fahiş kira artışlarına da değinen Bakan Soylu, "Birden kiraların yükseliyor olması istismar meselesidir. Çadırlarda kalan insanların ahı tutar. Bu paranın hayrını görmezsiniz." dedi. 

Nilüfer Gürbüz kimdir? Bahadır Gürceer ne iş yapıyor? Haberi Görüntüle

KONTEYNER KENTLER

Süleyman Soylu açıklmasına şöyle devam etti; 

Köylerde ihtiyaç olursa, evi yapılana kadar başka bir yere geçmiyorsa, evinin olduğu yere konteyner gerilebilir bunu daha önce gördük. Yıkık ev sahibi olanlar, aynı zamanda ağır hasarlı ve acil yıkalacak binaların ev sahibi olacaklar bunlardan birinci yararlanacak olan kişilerdir. Sıralama şehit yakınlarından başlar, ikincisi 6 yaş ve küçük bebeği olanlar ve hamile olanlar, üçüncüsü yatalak ve ağır hastası olanlar, dördüncü engelli olanlar, beşinci 65 yaş üstü olanlar diye gidiyor.

Birinci ağır hasarlılar. Oradan yer kalırsa orta hasarlılar da bundan yararlanabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading