Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Soylu açıkladı: Taksim'deki kalleş saldırıda kritik isim yakalandı

Bakan Soylu açıkladı: Taksim'deki kalleş saldırıda kritik isim yakalandı

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim'deki bombalı saldırıyı planlayan Bilal Hassan'ın kaçmasına yardım eden Hazni Gölge'nin gözaltında olduğunu açıkladı. Bakan Soylu, ayrıca "Gabar'da 2'si gri kategoride olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi. Gabar dağında 7 terörist vardı 4'ü gitti şimdi 3 kaldı." dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:17

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV'de yayınlanan Murat Çiçek ile Yüz Yüze Programı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir teleziyon programında terörle mücadele mesajı verirken "Biz burada rahat ve huzur dolu ortamda konuşuyorsak, şehit olanlarımıza, gazi olanlarımıza, bugün mücadele edenlere minnet ve şükran borçluyuz. 30 Nisan 2022 tarihinde İsmail Can Akdeniz, bizim kahramanımız şehit oluyor. Onun arkadaşı var, yine teğmen. Aslında görev yılı bu sene doluyor. Yani geçtiğimiz temmuz ayında doğu görevini bırakıp dönmesi lazım. Kafasında bir tek şey var, ‘arkadaşımın intikamını almam lazım’. Bütün operasyonlara katılıyor. Bugün günlerden 10 Ocak… Türkiye’nin dağlarında Aralık, Ocak, Şubat aylarında operasyon yapmak eskiden adet değildi. Biz Aralık ayında 11 terörist etkisiz hale getirdik, 2 terörist teslim oldu.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir suç örgütü daha çökertildi! MAHZEN-19 ile... Haberi Görüntüle

''4'Ü GİTTİ ŞİMDİ 3 KALDI''

Bu ay da Gabar Dağı’nda teğmenimizin katıldığı, rahmetli İsmail’imizin intikamını alacağını kendisine yemin ettiği, eşi hamile olan ve 10 gün sonra çocuğunu doğuracak olan teğmenimiz bugün sıcak çatışmaya giriyor ve timiyle beraber 4 teröristi etkisiz hale getiriyor. 2 metreden… Mağarayı tespit ediyorlar, ikisi gri kategoride olan 4 terörist… Gabar Dağı’nda 7 terörist vardı. 4’ü gitti, şimdi 3 kaldı. Cudi Dağı tertemiz. Bu kahramanlara el bombası atıyorlar, şarapnelle sırtı yaralanıyor. Allah'a şükür ilk müdahale yapıldı, herhangi bir problem söz konusu değil. GATA’ya getireceğiz. 2 yaralımız oldu. 4 terörist de etkisiz hale getirilmiş oldu. Türkiye böyle kahraman bir mücadeleyi yürütüyor."" açıklamasında bulundu.

Firari trol kaçamadı! İBB'den 1.5 milyon kıyak geçilmişti: Yasa dışı... Haberi Görüntüle

TAKSİM SALDIRISINI PLANLAYAN HASSAN'IN KAÇMASINA YARDIM EDEN BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Geçtiğimiz aylarda Taksim'de düzenlenen bombalı saldrıya ilişkin konuşan Bakan Soylu, İstiklal Cadeesi'ndeki bombalı saldırıyı planlayan Blal Hassan'ın kaçmasına yardım eden bir kişinin gözaltında olduğunu açıkladı. Bakan Soylu, yaptığı açıklamada ''İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı planlayan Bilal Hassan'ı yurt dışına kaçıran Hazni Gölge'yi Bulgaristan'da tespit ettik. Bu akşam saat 18.00'de Edirne'den teslim ettiler." dedi.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını planlayan Bilal Hassan'ın yurt dışına kaçmasına yardım eden ve Bulgaristan'da yakalanarak Edirne'de Türk yetkililere teslim edilen Hazni Gölge, İstanbul'a getirildi.

2024 MANİSA-YUNUSEMRE SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Yunusemre'de hangi... Haberi Görüntüle

POLİSLERİN İKİ ŞARK HİZMETİ

Polislerin iki şark hizmeti konusuna da değinen Bakan Soylu, ''Polisimizle ilgili yepyeni bir adım atıyoruz. 12-36 saat çalışan polisimiz 4 grup halinde çalışacak ve dinlenecek 7 Ocak itibari ile başladı. Ek mesai ücretini artırdık. Ek göreve giden polis telafi dinlenmesi yapacak. Eğer bir personelimiz ek bir hizmete gidiyor ise bir ay içerisinde amiri onun telafi dinlenmesinin aynısını verecek. İki şark hizmetini bire indirme ya da birleştirip azaltma planımız var. POLSAN'a üye olup aidatlarını yatıranlar, emekli olduklarında bugünün parasıyla 1 milyon 600 bin alacaklar. Ulaştırma Bakanlığı'mız da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nda yüzde 15'lik normal yaptıkları personel indirimini, polisimize yapacaklar, müzeler ilgili de bir indirim gelecek." ifadelerini kullandı.

CHP'lilerin para sayma videosu Yunan basınında: 'O video İmamoğlu'nu bitirdi' Haberi Görüntüle

CHP'YE TEPKİ: BENİM BAYRAĞIMDAN NE İSTİYORSUN?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi'nin, bir kanala verdiği röportaj esnasında Türk bayrağı olmamasına ilişkin düşüncesi sorulan Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı; "Benim bayrağımdan ne istiyorsun? Burası Cumhuriyet Halk Partisi, ana muhalefet partisi. CHP'liler diyorsa ki 'Türk bayrağını kaldırmalarında bizim için problem yoktur' onlar için yoksa benim için var. Çünkü, bu siyasi partinin varlığının sebebi bu millettir. Bizim hayat bakışımızı, siyaset düsturumuzu beğenmeyebilirler ama kanunlarımıza, örfümüze, milli benliğimize, devletimize, bayrağımıza olan sadakatimize halel getirmeyiz. Onların da getirmemesi lazım."

21-22 Mart Ankara'da okullar tatil mi? Ankara'da kar tatili oldu... Haberi Görüntüle

PKK'NIN HDP'YE YENİ SEÇİM TALİMATI

Millet İttifakı'nın HDP'yi yanına alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçimlerde yenmek için "her yolu mübah" gördüğüne ilişkin görüşü sorulması üzerine Soylu, PKK'nın HDP'ye yeni seçim talimatının bulunduğu metni okudu. "Bu PKK'nın Türkiye içi yeni yapılanması" ifadesini kullanarak, PKK'nın Türkiye içi yapılanmasının grafiğini gösteren Soylu, grafikteki bir bölüme işaret ederek "Şurası HDP'nin de içinde bulunduğu siyasi yapılanma. Bu talimat, en tepeden gidiyor. KCK Genel Başkanı Abdullah Öcalan adına, Apo adına KCK Genel Başkanlık Konseyinden gidiyor. Yani biraz önce Fransa'da Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın başsağlığı dilediği yürütme kurulu üyesi olan KCK'dan, PKK'dan bu talimat Türkiye'deki meşru siyasi yapılarına gidiyor." dedi.

Dilberay filmi konusu ne? Dilberay oyuncu kadrosu ve konusu nedir?... Haberi Görüntüle

''KİMSE, TÜRKİYE'NİN KARŞI KARŞIYA KALDIĞI TUZAĞA SEYİRCİ OLMAYACAKTIR''

Bakan Soylu, PKK/KCK terör örgütü mali alan yapılanmasına yönelik raporu gösterirken şu ifadeleri kullandı; "Burada Karayılan'ın izni olmadan bir tek kör kurşunun bir taraftan bir tarafa gidebilmesinin mümkün olmadığı mahkemeye verilen bütün belgelerle sabittir. Türkiye'nin nasıl bir tehlike ve tehdit altında olduğunu ifade etmek için söylüyorum. Kimsenin CHP'nin meşru siyasetine bir itirazı söz konusu değil. Kimse Ahmet Davutoğlu'nun, Ali Babacan'ın bizi beğenmeyerek başsağlığı dilemesine, kimse İYİ Parti'nin masa altında HDP ile söylediği sözlere kafasını eğerek oynaşmasına, kimse Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bu tuzağa seyirci olmayacaktır."

B ehliyetinde yeni dönem! B sınıfı ehliyet 125 cc motor... Haberi Görüntüle

HDP, KAPATILMALI MI?

Soylu, "HDP sizce kapatılmalı mı?" sorusuna, "Eğer bir siyasi parti terörle irtibatı ve iltisakı, terörle iç içeliği ortadaysa, ortada bir anayasa varsa, ortada kanunlar varsa, ortada bir siyasi partiler kanunu söz konusuysa, ortada terörle mücadele kanunu varsa, Avrupa Birliği ne yapıyorsa Türkiye onu yapmalıdır. Bugüne kadar bu siyasi partiden, 'Siz terör örgütü PKK'nın mensubunuz' dediğimizde 'hayır' diye bir feryat duydunuz mu? Duyamazsanız, ürkerler çünkü. O parti terör örgütünün partisidir. Hukuk da gereğini yerine getirmelidir." yanıtını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading