Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Soylu açıkladı! Anıtkabir'de keşif yapan terörist yakalandı

Bakan Soylu açıkladı! Anıtkabir'de keşif yapan terörist yakalandı

İçişleri Bakanı Soylu, Twitter'de katıldığı sohbet odasında bugüne kadar engellenen terör saldırılarını dinleyicilere aktarırken "Ankara'da 2,5 yıl önce Anıtkabir'i patlatacaklardı. Saldırgan DEAŞ mensubuydu. Saldırıyı önledik" ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:07

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'de katıldığı sohbet odasında İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Nerede oy kullanacağım 31 Mart? Seçmen kağıdı sorgulama nereden, nasıl... Haberi Görüntüle

"TARİHİN EN BÜYÜK PATLAMALARINDAN BİRİ GERÇEKLEŞMİŞ OLACAKTI"

Bayrampaşa'daki bir terör saldırısının engellendiğini söyleyen Soylu, “Eğer biz saldırganı yakalamamış olsaydık Bayrampaşa Forum AVM'de tarihin en büyük patlamalarından birisi gerçekleşmiş olacaktı" ifadelerine yer verdi.

Harem'de düzenlenmesi planlanan bir terör saldırısının da engellendiğini anlatan Soylu, "PKK terör örgütünün koordine ettiği İbrahim Zala, Ramazan Aslan ve Yaşar Samur isimli 3 örgüt mensubu 29 Nisan 2021 tarihinde İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Sigara paketlerine gizlenmiş, 5 kg ağırlığında telefon düzenekli patlayıcı ele geçirildi. Ve bunu Harem'de patlatacaklardı” dedi.

Erbakan'ın 30 yıl korumalığını yapmıştı: YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz... Haberi Görüntüle

"ANITKABİR'İ PATLATACAKLARDI"

Bakan Soylu ayrıca geçmiş yıllarda Anıtkabir'de de keşif yapan bir teröristin de yakalandığını söyledi. Soylu, "Ankara'da 2,5 yıl önce Anıtkabir'i patlatacaklardı. Saldırgan DEAŞ mensubuydu. Bunu keşif aşamasından beri takip ettik, saldırıyı önledik" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading