Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Nebati 'sözümüzü tuttuk' diyerek açıkladı! EYT ile erken emeklilik hayali kuranlara müjde

Bakan Nebati 'sözümüzü tuttuk' diyerek açıkladı! EYT ile erken emeklilik hayali kuranlara müjde

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatiden açıklamalar geldi. İşverenlerin üzerindeki yükü azalttığı belirten Bakan Nebati, kıdem tazminatı kefalet hacmini de 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkardığı söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:34

Hazine ve Maliye bakanı Nureddin Nebati, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesindeki bir tekstil fabrikasında iş adamlarıyla bir araya geldi. Yapılan toplantı sonrasından Bakan Nebati deprem sonrasında sağlanan desteklerle ilgili bilgiler verdi.

Memur maaşları ne zaman yatacak? Memur maaşları bayramdan önce mi... Haberi Görüntüle

“HÜKÜMET OLARAK VERDİMİZ SÖZLERİN ARKADASINDAYIZ”

Bakan Nebati, eşi benzeri bulunmayan bu felaket karşısında devlet ve milletin tüm kurumları, insan kaynağı ve imkanlarıyla seferber olduğunu, depremzede vatandaşların yaralarını hızla sarmak, maddi kayıplarını çok daha iyileriyle telafi etmek için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ta meydana depremin ardından Bakan Nebati depremin zararının bütçeye maliyet getireceğini belirten Nebati, "Türkiye 2022 yılında elde ettiğimiz yüzde 5,6'lık büyüme oranıyla dünyada en yüksek büyüme gerçekleştirmeyi başaran ülkelerden biri konumundadır. Bu güçlü büyüme performansımızın oluşturduğu mali imkanlar sayesinde vatandaşlarımıza daha önce sözünü verdiğimiz EYT'yi uygulamaya koyduk. Tüm emeklilerimize tekrar hayırlı olsun. Deprem felaketinden kaynaklanan hasarları da telafi edecek güçlü bir mali yapıya sahibiz. EYT'nin iş dünyası üzerindeki yükünü hafifletmek için daha önce açıkladığımız Hazine destekli KGF paketinde EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıyoruz. Bu dönemde dahi EYT’yi uygulamaya koymamız, hükümet olarak, verdiğimiz sözlerin her daim arkasında durduğumuzun en güncel örneklerinden biridir." İfadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading