Yandex Metrica

Bakan Kurum: TOKİ müjdesini Cumhurbaşkanımız verecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TOKİ ile ilgili bir müjde vereceğini söyledi. Bakan Kurum, “Biz TOKİ ile yakın zamanda sosyal konut projesini 81 ilde hayata geçireceğiz.” dedi.

Gündem

31.01.2024, 01:02

CNN Türk’te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Bakan Kurum ev kira ve satış fiyatlarındaki artışlara ilişkin, "Konut ham maddelerindeki artış etkili oldu. Elbette fırsatçılık yapanlar vardır ama bunu genele mal etmemek gerekli diye düşünüyorum. Artışları biz bakanlıklar olarak denetimlerimizi düzenli olarak yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, "Fikirtepe 60 bin vatandaşı ilgilendiren bir proje. Bitiyor, 2023'te teslimatları yapacağız. Vatandaşlar evlerinde oturmaya başlayacak." dedi. Kurum, "Biz TOKİ ile yakın zamanda sosyal konut projesini 81 ilde hayata geçireceğiz. Bu sene de Haziran veya Temmuz ayında TOKİ müjdesini Cumhurbaşkanımız verecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum Yabancıya konut satışına dair, "Yabancıya konut satışının fiyatları artırması söz konusu değil. Önceki yıllara göre çok büyük bir artış yok. Bu satışların fiyatları 3-5 kat arıtma ihtimali yok. " dedi.

Teleferik faciasında yeni detaylar: Değişmesi gereken 156 parçadan sadece 19'u değiştirildi Teleferik faciasında yeni detaylar: Değişmesi gereken 156 parçadan sadece 19'u... Haberi Görüntüle

YABANCIYA KONUT SATIŞI

Yılda 40-45 bin yabancıya konut satışımız var. Geçtiğimiz yılda da 59 bin bir satış söz konusu. Aslında bu yabancıya konut satışı fiyatlarını artıran bir şey değil. Önceki yıllara göre çok büyük bir artış yok. Bu satışların fiyatları 3-5 kat arıtma ihtimali yok. Türkiye güvenli bir liman olarak görülüyor. Muhalefet bizi eleştiriyor, dünya ile kavgalıyız diye. İnsanların hür özgür olduğu ülkelerde yaşamak istemesi kadar doğal bir şey olabilir mi? Bizim vatandaşlarımız yurt dışından ev almıyor mu? Biz istiyoruz ki insanlar bizim ülkemize yatırım yapsın gelsin.

Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray, metro, metrobüs ücretsiz mi? Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray,... Haberi Görüntüle

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TOKİ MÜJDESİNİ VERECEK"

Bir konut arzı söz konusu değil. Sonuçta talep olduğu sürece arz olur. Bu sene de Haziran veya Temmuz ayında TOKİ müjdesini Cumhurbaşkanımız verecek. İnsanlarımız bu konutlara erişebilsin diye evi olmayanlara veriyoruz. Şehit ailelerimize, gazilerimize veriyoruz.

Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi bittikten sonra soracağız Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi... Haberi Görüntüle

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Biz sadece Kanal İstanbul Projesi'nde değil yapılacak her işte çevre etki raporu hazırlıyoruz. Belli büyüklükteki projede bu ÇET raporu hazırlanıyor. Buradaki ekolojik duruma zararı olup olmayacağı, deprem riskinin olup olmayacağı, atık su, kanalizasyon hatlarının nereye bağlanacağı, ekolojik yaşantının devam etmesi için atılacak adımların yer olduğu bir rapor. Bu tüm dünya ülkelerinde böyle. Bir yatırım yapılacaksa çevre etkilerine bakarsınız. Bilim insanlarımız, akademisyenlerimiz neden güvenmiyorsunuz? İstanbul'da 2 tane fay hattı geçiyor. İstanbul'da beklenen deprem nedir? Yerin 20 km altında, 7 ve üzerinde şiddetli bir deprem bekleniyor. 20 metrelik kanal nasıl oluyor da depremi tetikliyor?

Böyle bir şey olmadığını bilimsel olarak söylüyoruz. Buraya ilave şehir gelmeyecek. 500 bin ilave nüfus gelecek. 500 bin ilave rezerv konut yapıp, Bağcılar'daki Başakşehir'deki insanları güvenli şekilde buraya getireceğiz. Kentsel dönüşüm anlaşması çerçevesinde bu vatandaşlarımızı buraya taşıyoruz. Sonra Kanal İstanbul projesinde yüzde 52'si terk edilmiş. İstanbul'da ne kadar riskli konutumuz varsa onları yenilemiş olacağız. Su kaynaklarına etkisi var diyor. Orada Sazlıdere ve Terkos barajı var. Sazlıdere İstanbul'un yüzde 2 ila 3'ünü karşılıyor. Melen projesi bundan katbekat fazlasını ikame edecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading