Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Kurum paylaştı! İşte depremzedeler için yapılan örnek daire

Bakan Kurum paylaştı! İşte depremzedeler için yapılan örnek daire

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep İslahiye ilçesinde yapımı devam eden depremzede konutlarına ilişkin paylaşım yaptı. Bakan Kurum, yaptığı paylaşımda "Her bir afetzede kardeşimiz evine girene kadar bize rahat yok! Konutlarımızı tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Gaziantep İslahiye'de bazı dairelerimiz bile hazır." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:55

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi sabahına büyük bir felaketle uyandı.

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremler, 11 ilde büyük yıkıma neden olurken 50 bini aşkın insanımız hayatını kaybetti.

Yetkilier, Türkiye'yi derinden sarsan depremin ardından hemen harekete geçti ve depremzedeler için kalıcı konutlar inşa etmeye başladı.

Deprem bölgesi Gaziantep'in İslahiye ilçesi Kırıkçalı Mahallesi'nde iki ay önce temeli atılan, 17 blok ve 399 daireden oluşan projede inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Çarşaflı kadına çirkin saldırı! İstanbul'da tepki çeken görüntüler: Dini değerlere... Haberi Görüntüle

HUMMALI ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kurban Bayramı'na kadar 15 blokta 360 dairenin kaba inşaatının bitirilmesinin planlandığı projede hummalı çalışma bir yürütülüyor.

Bakan Murat Kurum, proje kapsamında Gaziantep'in İslahiye ilçesi Kırıkçalı Mahallesi'nde 12 Nisan'da kaba inşaatı bitirilen blokta örnek dairenin tamamlandığına dair sosyal medya hesabı Twitter'dan bir video yayımladı.

2024 Şile'de iftar çadırı (aşevi) kuruldu mu? Şile'deki iftar çadırı... Haberi Görüntüle

''HER AFETZEDE KARDEŞİMİZ EVİNE GİRENE KADAR BİZE RAHAT YOK''

Bakan Kurum yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi;

"Her bir afetzede kardeşimiz evine girene kadar bize rahat yok! Konutlarımızı tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Gaziantep İslahiye'de bazı dairelerimiz bile hazır. Evlerimiz hem çok güvenli, hem de çok konforlu olacak." 

Kuvvetli fırtına uyarısı! 27 Mart 2024 bugün hava nasıl olacak?... Haberi Görüntüle

Cübbeli Ahmet kalp krizi mi geçirdi? Ahmet Mahmut Ünlü yoğun... Haberi Görüntüle

DAİRELERİN ÖZELLİKLERİ

Yapımı devam eden ve 17 bloktan oluşan sitede 4 bina 3+1, 13 bina ise 2+1 olarak projelendi. Video paylaşımında, 2+1 dairelerin 85 metrekare olduğu, dairelerde aydınlık bir mutfak ve salonun yer aldığı ve her 2 odada banyo ve tuvaletin ve bir çamaşır odasının bulunduğu bilgisi verildi.

Survivor Yunus Emre'nin eşi düşük mü yaptı? 2024 Yunus Emre'nin... Haberi Görüntüle

ÖRNEK DAİRE 2 AYDA BİTTİ

Söz konusu videoda, 2 ay gibi kısa bir sürede örnek dairenin bittiği ve daireye kapı, pencere, duşa kabin takıldığı, mutfak dolabı ve tezgah monte edildiği anlatıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading