Yandex Metrica

Bakan Kurum: Deprem, 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi

Bakan Kurum: Deprem, 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi

Son dakika haberleri... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'yi derinden sarsan ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından konuştu. Bakan Kurum, ''Deprem, 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum'un yaptığı açıklamalar şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

''13,5 MİLYON VATANDAŞ ETKİLENDİ''

Erzincan depreminden sonra ülkemizin son bir asırda gördüğü en büyük deprem felaketidir. Bölgedeki 10 ilimizi doğrudan etkilemiştir. Son bir asırdaki en büyük felakettir. 13.5 milyon vatandaşı etkiledi. 3381 can kaybı, 20 bin 426 yaralı var. Yaralılarımız tedavi altındadır. İlk andan itibaren ekiplerin sahadaydı. Ocaklarımıza ateş düştü, yüreğimizi dağladı. Bu acı tarif edilemez. İkinci 24 saate girdik. 72 saat bizim için çok kıymetli.

Bakan Fidan Hamas lideri Haniye ile görüştü! İşte ele alınan konular Bakan Fidan Hamas lideri Haniye ile görüştü! İşte ele alınan... Haberi Görüntüle

OSMANİYE-GAZİANTEP YOLUNDA SON DURUM?

Bölgeye gelen valkilerimizin ekipleriyle birlikte gerekli hizmetleri veriyoruz. Gaziantep'teki depremde, otoyoldaki kısmi çökmeler nedeniyle ulaşımı kontrollü şekilde sağladık. Bölgeye acil yardımın ulaştırılması, tahliye süreçlerinin takibini gerçekleştirmiş oldu. Vatandaşlarımızdan mümkün olmadıkça Osmaniye-Gaziantep yolunda trafiğe çıkmamalarını, ekiplere öncelik vermelerini istiyoruz. Mecbur kalmadıkça Osmaniye-Gaziantep karayoıluna çıkmayın. Yolları görevlilere bırakalım. Gaziantep’te 581 yıkık binamız var, can kaybımız 468’e ulaştı.

Tatilden geri dönüş başladı! Valilik duyurdu: Bu araçların trafiğe çıkması yasaklandı! Tatilden geri dönüş başladı! Valilik duyurdu: Bu araçların trafiğe çıkması... Haberi Görüntüle

''1500'E YAKIN ARAMA ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR''

Vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyaçları karşılanıyor. 10 bin çadırın sevkiyatı sürmekte. Belirlediğimiz çadır kent alanlarında kurulumu sağlanıyor. 1500'e yakın arama kurtarma alanında çalışmalarımız var. Bugün itibarıyla çalışmalar başladı. İş makinalarımızın sevkiyatı bölgeye yoğun şekilde yapılmaya devam ediyor. 6120 personelimiz, jandarmamız, emniyetimiz, AFAD, bütün Türkiye'den gelen arama kurtarma ekipleriyle birlikte yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımızın yanındayız. Hassar tespit çalışmalarını 10 ilimizde başlattı. Ekiplerimiz binalarımızın hasar tespit çalışmalarını yapıyorlar.

Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye gidenler kaç para ceza ödeyecek? Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye... Haberi Görüntüle

''2 SAAT İÇİNDE İNTERNET ERİŞİMİNİ SAĞLAYACAĞIZ''

Islahiye Devlet Hastanemiz hizmetine devam ediyor. Durumu ağır olan vatandaşlarımızın hastanelere sevkini sağlıyoruz. Sahra çadırlarımız kuruldu, bu çadırlarda da acil yardım hizmeti veriliyor. Dün yine büyük problemdi, iletişimle ilgili problemler vardı. Nurdağı ve Islahiye'de iletişimle ilgili problemler yaşıyorduk. Kısmi görüşme sağlanabiliyor, uydu telefonlarıyla ekiplerimiz yönlendiriliyor. 2 saat içinde de buradaki iletişim sorununu ve internet erişimini sağlamış olacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading