Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması: 14 milyon lira ceza uygulandı

Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması: 14 milyon lira ceza uygulandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaj çalışmasındaki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kurum, yapılan denetimlerde 14 milyon TL idari para cezası uygulandığını kaydetti.

Gündem

23.01.2024, 17:36

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, memleketi Konya'da Çeltik ve Yunak ilçelerinde ziyaret ve incelemelerde bulundu. Ziyaret sonrasında basın açıklaması yapan Kurum, Marmara Denizi'nde müsilajla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili son durumu açıkladı.

14 MİLYON PARA CEZASI

Marmara'da müsilaja ilişkin 22 maddelik eylem planı çalışmasını kararlı bir şekilde yürüttüklerini söyleyen Bakan Kurum, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar yaklaşık 7 bin denetim yaptık. Bu çerçevede 14 milyon TL idari ceza uyguladık, toplamda 26 işletmeye men cezası verdik. İşletmeleri bu noktada denetleyerek Marmara’mızı korumak adına adımlarımızı atıyoruz. "

ÇALIŞMALAR 475 NOKTADA DEVAM EDİYOR

Yalova'da 3, Balıkesir'de 5, Tekirdağ'da 12, Kocaeli'de 1 ve İstanbul'da 5 olmak üzere 26 tesise kapatma cezası verildiğini açıkladı. Temizlik çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Bakan Kurum, "475 noktada 7 ilimizde müsilajla ilgili temizlik çalışmalarımız da devam ediyor. 20 günlük sürede toplamda yaklaşık 7 bin 932 metreküp müsilajı temizleyerek bertarafını sağladık." dedi. 

"MARMARA'YI KORUMA ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Hedefin Marmara Denizi'ni korumak olduğuna dikkat çeken Kurum, "Eylem Planı'nda belirtilen tarihten daha önce yapılmak suretiyle Marmara’mızı koruma altına almaya çalışıyoruz. Her şey planladığımız şekliyle yürütülüyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, bilim insanlarıyla teknik çalışmalar yürütüldüğünü, bu kapsamda İstanbul Üniversitesi ile organik bakteriler üzerine çalışma yapıldığını da belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading