Yandex Metrica

Bakan Kurum Adana'da TOKİ evleri ile ilgili konuştu! '11 Mart'ta yerlerini belirleyeceğiz'

Bakan Kurum Adana'da TOKİ evleri ile ilgili konuştu! '11 Mart'ta yerlerini belirleyeceğiz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar gören Adana’da açıklamada bulundu. Kurum açıklamasında, 11 Mart günü yapılacak yeni evlerin yerlerini belirleyeceklerini belirtti.

Gündem

22.02.2024, 23:44

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar gören Adana’da açıklamada bulundu. 

Göç İdaresi Başkanlığı iddiaları yalandı: 'Kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır' Göç İdaresi Başkanlığı iddiaları yalandı: 'Kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır' Haberi Görüntüle

84 BİNANIN YIKIK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ 

Kurum yaptığı açıklamada, 332 bin 947 bağımsız bölümden oluşan 84 bin 726 binanın yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olarak tespit edildiğini belirtti. 

Bugün otobüs, metro, marmaray, metrobüs, vapurlar ücretsiz mi 13 Nisan Cumartesi? Bugün toplu taşıma paralı mı? Bugün otobüs, metro, marmaray, metrobüs, vapurlar ücretsiz mi 13 Nisan... Haberi Görüntüle

EN DOĞRU ZEMİNİ, YERİ SEÇECEK ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYORUZ

Kurum açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Adana’mızda da 148 binada bin 602 bağımsız bölüm yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir. Nasıl daha önceki yapmış olduğumuz 1 milyon 180 bin TOKİ konutlarımız dimdik ayaktaysa, bundan sonraki süreçte de olası depremlerde en doğru zemini, yeri seçecek çalışmaları yürütüyoruz. 

Kardeşlerim yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Kardeşlerim 125. bölüm bugün mü? Kardeşlerim yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Kardeşlerim 125.... Haberi Görüntüle

11 MART'TA YENİ EVLERİN YAPILACAĞI YERLER BELİRLENECEK

11 Mart'ta yeni evlerin yapılacağı yerlerin belirleneceğini belirten Kurum şöyle konuştu: 

20 yılda yaptığımız anlayışı burada da yeni yapacağımız TOKİ konutlarında, afet konutlarında Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğinde de aynı anlayışla yapmaya devam edeceğiz. Deprem konutlarının yerlerini 11 ilimizde mart ayı itibariyle eş zamanlı gerçekleştireceğiz ve en doğru yerleşim alanlarını seçmeye gayret gösteriyoruz. 

Mavi katagoride araması vardı! Interpol'ün aradığı Rus dolandırıcı Türkiye'de yakalandı! Mavi katagoride araması vardı! Interpol'ün aradığı Rus dolandırıcı Türkiye'de yakalandı! Haberi Görüntüle

HASARLI BİNALARDAN KESİNLİKLE EŞYALAR ALINMAMALI 

İlçe merkezlerine yakın yerlerin konut yapımı için kullanılacağına dikkat çeken Kurum şu ifadelere yer verdi: 

Orta hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlarımızı da açta-açıkta bırakmayacağız. Çukurova’ya, Seyhan’a ilçe merkezine en yakın, en değerli en kıymetli yeri afetzede vatandaşlarımıza konut yapımı için kullanacağız. Bundan sonraki süreçte vatandaşların taşınma sürecini de oluşturduğumuz koordinasyon merkezlerinde yürüteceğiz… Ağır hasarlı binalardan, hasarlı binalardan eşya kesinlikle alınmaması, bu eşya alınma sürecine ilişkin Valilerimizin koordinasyonunda yürütülmesi süreci önemlidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading