Yandex Metrica

Bakan Koca sosyal medyadan duyurdu: Randevuya gitmeyenlerin oranını açıkladı!

Bakan Koca sosyal medyadan duyurdu: Randevuya gitmeyenlerin oranını açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iptal edilmediği halde gelinmeyen randevuların oranının, aralık ayının ilk 10 gününde yüzde 19,9'a , 1-10 Ocak'ta yüzde 13,6'ya gerilediğini söyleyerek, "Azalan orana rağmen, 1-10 Ocak'ta iptal edilmeden gelinmeyen randevuların sayısı 705 bin." bilgisini verdi. Bakan Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler, 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak." söyleminde bulunmuştu.

Gündem

23.01.2024, 20:19

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, hastane randevularına dair flaş bir paylaşım yaptı.

Randevusuna hassasiyet gösterenlere teşekkürlerini tek tek belirten Bakan Fahrettin Koca, şu açıklamalarda bulundu:

"İptal edilmediği halde gelinmeyen randevuların oranı aralık ayının ilk 10 gününde yüzde 19,9'a kadar geriledi. 1-10 Ocak arasında bu oran yüzde 13,6'ya düştü. Azalan orana rağmen, 1-10 Ocak'ta iptal edilmeden gelinmeyen randevuların sayısı 705 bin." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuştu Haberi Görüntüle

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri... Haberi Görüntüle

RANDEVU İÇİN 15 GÜN KRİTERİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktor randevusunda yapılan yeni düzenlemeyi değerlendirmişti.

Bakan Koca'nın randevu ile ilgili açıklamaları ise şöyleydi:

Ayda ortalama 2.8 milyon kişi randevu almasına rağmen muayeneye gitmiyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) yoğunluğunun önüne geçmek için yeni bir adım attık.

Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Ancak ani rahatsızlığı nedeni ile acil servise gitmesine veya bir başka rahatsızlığı nedeni ile ilgili branş doktoruna muayene olmasına kısıtlama söz konusu değil.

Patiswiss şirketi kimin? Patiswiss ne kadar vergi ödüyor 2024? Patiswiss şirketi kimin? Patiswiss ne kadar vergi ödüyor 2024? Haberi Görüntüle

O DÖNEM KAPANIYOR

MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda yüzde 30 iken, bu oran ekim ayında yüzde 25'e indi, şu anda yüzde 21'de, hedefimiz ise yüzde 10'un altı. Bundan sonra, 'Oradan da buradan da randevu alayım, sonrasına bakayım' dönemi kapanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading