Yandex Metrica

Bakan Koca paylaştı: 178. saatte mucizevi kurtuluş

Depremin 8. gününde enkaz çalışmaları umutla, canla başla yapılmaya devem ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'da, enkazdan 178 saat sonra yaralı kurtarılan 6 yaşındaki Hivay Üşer'in sağlık ekipleriyle diyaloğunun yer aldığı bir video paylaştı. Enkazdan sağ kurtulan küçük Hivay'ın ilk isteği ise yüzleri gülümsetti.

Gündem

23.02.2024, 13:40

Tüm Tükiye'yi derinden etkileyen depremlerde 10 il arasında olan Adıyaman'da yıkılan binanın enkazında kalan 7 yaşındaki Hivay Üşer, 178 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi" olarak nitelenen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde zarar gören Adıyaman'da yıkılan binaların enkazındaki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Eylem Tok'un suç ortağı tahliye oldu acılı baba isyan etti: Niye aldınız neden bıraktınız Eylem Tok'un suç ortağı tahliye oldu acılı baba isyan etti:... Haberi Görüntüle

178 SAAT SONRA ÇIKARTILDI 

Ekipler, Alitaş Mahallesi'ndeki Bozbey Apartmanı'nın enkazından, depremden 178 saat sonra 7 yaşındaki Hivay Üşer'i sağ olarak çıkarmayı başardı. 

Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN operasyonu düzenlendi! Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 ilde DEAŞ'a BOZDOĞAN operasyonu düzenlendi! Haberi Görüntüle

"UMUT HEP VAR"

Küçük kız, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. 178 sonra çıkartılan 7 yaşındaki Hivay, "Meyve suyu mu, çilekli süt mü" sorusuna "Çilekli süt, bir de poğaça" cevabını verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca o anları sosyal medyasından, "178. saatte Hivay kızımız hayata tutundu. Umut hep var" sözleriyle paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı! Haberi Görüntüle

"ÇİLEKLİ SÜT VE POĞAÇA" İSTEDİ

Ülkemizi yasa boğan depremde umutların tükenmeye başladığı anlarda 178 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarılan  6 yaşındaki Hivay'ın, sağlık görevlileri ile yaşadığı diyalog buruk sevinç yaşattı. Sağlık personeli küçük çocuğa, "Çilekli süt mü, meyve suyu mu içersin" diye sordu. Hivay da, "Çilekli süt ve poğaça" cevabını verince personel, "Ben sana çilekli süt ve poğaça bulacağım söz" dedi.

Park Bo Ram kimdir, kaç yaşında vefat etti? K-Pop yıldızı Park Bo Ram neden öldü? Park Bo Ram kimdir, kaç yaşında vefat etti? K-Pop yıldızı... Haberi Görüntüle

"HAYATA TUTUNDU 

Halen enkaz altındaki ablası Miray için kurtarma çalışmalarının devam ettiği Hivay'ın bu diyalogu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından, "178. saatte Hivay kızımız hayata tutundu. Umut hep var" sözleriyle paylaşıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading