Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Koca: "Doktorlar şiddeti hak ediyor" cümlesi suçun ta kendisi

Bakan Koca: "Doktorlar şiddeti hak ediyor" cümlesi suçun ta kendisi

Sağlık Bakanı Koca, doktorların saygıyı hak ettiğini belirterek, "Doktorlar da şiddeti hak ediyor' cümlesi, suçun, kıymet bilmezliğin ta kendisidir" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 22:10

Sağlık çalışanlarına şiddet olayları son dönemlerde ciddi boyuta ulaşırken, son olarak Dr. Ekrem Karakaya'nın Konya'da görevi başındayken öldürülmesi ülkenin gündemine oturmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, #DoktorumaSaygı etiketini kullanarak "Bir doktorun, 'Bu hasta da sancıları hak ediyor' dediği duyulmuş mu? 'Ama doktorlar da şiddeti hak ediyor' cümlesi, suçun, kıymet bilmezliğin ta kendisidir. Doktorlar saygıyı hak ediyor. Biz saygımızı gösterelim" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a saldırı: Konuşma yaptığı platformdan... Haberi Görüntüle

KARAKAYA İÇİN HÜZÜNLÜ MESAJ

Bakanı Koca ayrıca, Dr. Karakaya'nın toprağa verilmesinin yedinci gününde duygusal bir paylaşımda da bulundu. Koca, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu sözlere yer verdi: "Doktor Ekrem’i toprağa verişimizin yedinci günü. Kabiliyetli bir hekim, bir aydın, bir halk adamı ve "Dolu Başaklar Gibi" mütevazı bir insan… 6 Temmuzda, görevi başında uğradığı silahlı saldırıyla aramızdan ayrıldı. Ona bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading