Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Karaismailoğlu uyardı! 'Adıyaman'a araçlarıyla gelenler, çalışmaları yavaşlatıyor'

Bakan Karaismailoğlu uyardı! 'Adıyaman'a araçlarıyla gelenler, çalışmaları yavaşlatıyor'

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerin başında bulunan Adıyaman'da incelemelerini sürdüren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, özel araçların çalışmaları aksattığını ifade ederek "Tek sıkıntımız burada görevi olmayan vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehre girmeye çalışmaları ve şehri de yaşanan yoğunluk nedeniyle buradaki enkaz kaldırma çalışmalarını maalesef yavaşlatıyorlar. Vatandaşlarımızın daha hassas davranarak buradaki çalışma ortamını, düzenini aksatmadan buradaki hareketlerini sağlamaları ve mümkün olduğu kadar yayan olarak İstedikleri şekilde gelebilirler ama araçlarıyla gelerek şehir trafiğini lütfen meşgul etmesinler" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:18

 Adıyaman'da çalışmalarına devam eden Bakan Karaismailoğlu, şu ana kadar 2 binin üzerinde can kaybı yaşandığını belitti. Karaismailoğlu, özel araçlarıyla kente gelerek deprem nedeniyle yoğun olan kentin trafiğini aksatanlardan dert yakınarak "Karayollarımızda sıkıntı yok. Ulaşım sıkıntımız yok. Tek sıkıntımız burada görevi olmayan vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehre girmeye çalışmaları ve şehirde yaşanan yoğunluk nedeniyle buradaki enkaz kaldırma çalışmalarını maalesef yavaşlatıyorlar. Biz anlatmaya çalışıyoruz. Burada sükûnetle bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın daha hassas davranarak buradaki çalışma ortamını, düzenini aksatmadan buradaki hareketlerini sağlamaları ve mümkün olduğu kadar yayan olarak İstedikleri şekilde gelebilirler ama araçlarıyla gelerek şehir trafiğini lütfen meşgul etmesinler. Biz işimizin başındayız. Bütün ekiplerimizle birlikte devletimizin büyük gücüyle bu yaraları en kısa sürede ortadan kaldıracağız. Can kayıplarımız dışındaki bütün kayıplarımızı, daha iyisini geri getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Devlet olarak buradaki işimizi bitirmeden buradan hiçbir şekilde ayrılmayacağız" dedi.

AMASYA seçim sonuçları | 31 Mart 2024 Amasya'da hangi parti... Haberi Görüntüle

"HERKES İŞİNİN BAŞINDA"

Depremden hemen sonra bölgeye geldiklerini ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil  Karaismailoğlu, "Pazartesi sabah yaşamış olduğumuz büyük deprem sonrasında bölgedeyiz, Adıyaman'dayız bizler, Adıyaman'ın genelinde deprem sonrasında afet ile mücadele ediyoruz. Tabii zor bir süreci yönetiyoruz. Dün önceki günden daha iyiydi, bugün de dünden daha iyiyiz. Ekiplerimizin tamamına yakını işlerinin başındalar. Enkaz kaldırma çalışmalarını topyekün sürdürüyoruz. Çok büyük bir hareketlilik var. Bir taraftan enkaz kaldırıyoruz, bir taraftan kaldırılan enkazın moloz ve hafriyatının taşınması hakikaten günlerce iş makinası, binlerce iş arkadaşlarımız büyük bir özveriyle, büyük bir emek veriyorlar" açıklamasında bulundu. 

Batılı ülkelere 'münafıklar' diyen Erdoğan: İsrail'in sadece İsrail olmadığını bilmiyorlar... Haberi Görüntüle

"EN  BÜYÜK ÜZÜNTÜMÜZ CAN KAYBIMIZ"

Karaismailoğlu, depremde yaşanan can kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getirirken sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Maalesef 2 binin üzerinde kaybımız var. Bizi en derinden üzen konu budur. Diğeri bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını her türlü karşılamak için buradayız. İnşallah can kaybımızın artmaması için dua ediyoruz. Ve çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Bir an önce enkazı kaldırıp şehir dışına atılması ve şehirde düzenli yaşamın olağan hale getirilmesi için görevimizi sonuna kadar yapacağız. Bunları en kısa zamanda yapmak için hakikaten binlerce arkadaşımızla burada büyük bir çalışma var. Devletimizin bütün kurumları AFAD'ından jandarması, askeriyesi, polisi, karayolları genel müdürlüğü, DSİ, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzle birlikte büyük bir koordinasyon içerisinde, bunun yanında sağlık müdürlüğümüz, elektriktir, sudur, belediye, hakikaten büyük bir özveriyle, bir koordinasyon halinde buradaki hayatı normale döndürmek için büyük bir çalışma süreci yürütüyoruz. En büyük üzüntümüz can kayıplarımız. Bunun da artmamasını temenni ediyoruz ve enkazın da bir an önce kaldırılması için uğraşıyoruz. Kayıplarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

2024 MANİSA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa'da hangi... Haberi Görüntüle

"DEVLET VE MİLLET BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE KENETLENDİ"

İletişim konusunda herhangi bir problemlerinin olmadığının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, "Milletimiz sahip çıktı, büyük bir özveriyle, yoğun bir yardım akışı olmakta buraya. Bu yardım akışında, tedarik ve depolanma ve dağıtımda belki bekleme süreleri uzamakta ama biz bunu en iyi şekilde buradaki vatandaşlarımıza ulaştırmak için ekiplerimiz yoğun bir koordinasyon içerisinde çalışmaktadır. Yine önemli sayıda gönüllü akını var,15 bine yakın gönüllü akını var. Bunun içerisinde binin üzerinde uzman ekip var. Yurt dışından gelen ekiplerimiz var. Devlet millet büyük bir özveriyle kenetlenerek bu süreci inşallah en kısa zamanda bitirmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Havalimanlarımız çok sağlıklı bir şekilde çalışmaktadır. Hatay hava limanı dışındaki bütün havalimanlarımız, yurt içinden yurt dışından bütün kargo ihtiyaçları olsun, nakil ihtiyaçları olsun hepsi sağlıklı bir şekilde yürütülmektedir. Özellikle 10 binin üzerinde askerimiz, jandarmamız birlikte vatandaşlarımıza ulaştırılması ve tedarik zinciri akışının sağlanması konusunda büyük bir özveri gösteriyorlar. Hatay havalimanımızın bitirilmesi için de büyük bir çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading