Yandex Metrica
SON DAKİKA

Bakan Karaismailoğlu'ndan depremden etkilenen illerin havalimanların hakkında açıklama! 'Koordinasyonlarını sağlıyoruz'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman Valiliği'nde gazetecilere depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Havalimanlarımız Hatay dışında son derece aktif. Hatay’da pistimiz depremde oldukça fazla etkilendi. Çalışmalara başladık. Havalimanlarımızın koordinasyonlarını yoğun bir şekilde sağlıyoruz. Devletimiz bütün imkanlarıyla burada, bölgede. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz. Bireysel olarak yola çıkmayın. Vatandaşlarımız mümkün olduğunca hava yolunu kullanmayı tercih etsinler.” dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:25

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman Valiliği'nde gazetecilere depremle ilgili son durum bilgisi verdi. 

Cübbeli Ahmet kalp krizi mi geçirdi? Ahmet Mahmut Ünlü yoğun... Haberi Görüntüle

"BAKAN ARKADAŞLARIMIZLA KOORDİNE OLDUK"

Adıyaman'da 896 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Bütün ekiplerimizle birlikte depremin etkilediği bütün bölgelerde bakan arkadaşlarımızla beraber koordine olduk. Vatandaşlarımızla birlikte bu büyük afetin üstesinden gelmek, vatandaşımızla birlikte olmak, hem enkaz kaldırma çalışmalarımızı hem de bölgeyi huzura kavuşturmak için önemli çalışmalar yapıyoruz." dedi. 

CHP lideri Özgür Özel'den skandal sözler! Jandarma'ya iftira attı Haberi Görüntüle

"ÜZÜNTÜMÜZ ÇOK BÜYÜK"

Pazartesi gün içerisinde de çok önemli bir deprem daha yaşadığının altını çizen Karaismailoğlu,"Maalesef üzüntümüz çok büyük. Yaralılarımız, can kayıplarımız var. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş abimizi de maalesef depremde kaybettik. Bugün cenazesini defnettik. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bakanlık olarak hem Adıyaman’da hem de depremden etkilenen bütün bölgelerde çok yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bununla birlikte özellikle AFAD’ın koordinesinde bölgemizdeki bütün yardım ekipleri, ekipmanlar, AFAD ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, jandarma ve askeriyemizin bütün ekipleriyle birlikte topyekun mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan gençleri... Haberi Görüntüle

"HAVALİMANLARIMIZIN KOORDİNASYONUNU SAĞLIYORUZ"

Bakan Karaismiloğlu açıklamasına şöyle devam etti; "Can kayıplarımız var. Can kayıplarının artmaması en büyük dileğimiz. Adıyaman’da 896 tane vatandaşımızı maalesef kaybettik. 400 tane yaralımız var. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Şu an yoğun bir ekip bölgemize intikali var. Bir taraftan onların koordinasyonunu sağlıyoruz bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Ülkemizde kış etkisini önemli şekilde gösterdi. Özellikle kardan ve buzlanmadan dolayı kapanan yolları açmak için de yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Bölgemizin en önemli yollarından olan Mersin- Adana- Gaziantep otoyolu depremde hasar görmüştü. Bugün itibariyle oradaki tedbirlerimizi aldık. Yolu trafiğe verdik.

Havalimanlarımız Hatay dışında son derece aktif. Hatay’da pistimiz depremde oldukça fazla etkilendi. Çalışmalara başladık. Havalimanlarımızın koordinasyonlarını yoğun bir şekilde sağlıyoruz. Devletimiz bütün imkanlarıyla burada, bölgede. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading